Telenor har mottatt uoppfordret interesse for sin virksomhet i Sentral- og Øst-Europa, bestående av mobilvirksomheten i Ungarn, Bulgaria, Montenegro og Serbia.

Det skriver Telenor i en børsmelding fredag ettermiddag.

– Telenor har, med mål om å skape verdi for sine aksjonærer, igangsatt en prosess for å evaluere den mottatte interessen. Telenor venter å konkludere prosessen i første kvartal 2018. Vurderingene vil ikke påvirke Telenors drift, kunder eller ansatte, skriver selskapet.

Telenors datterselskaper i Sentral- og Øst-Europa har ifølge Telenor sterke markedsposisjoner og leverer solide finansielle resultater.

I 2017 bidro disse selskapene til rundt 9 prosent av Telenors omsetning og rundt åtte prosent av ebitda før andre poster.

I forrige uke skrev nettstedet Seenews.com at et amerikansk fond har tilbudt Telenor to milliarder euro for Telenors mobilvirksomheter i Bulgaria, Serbia og Montenegro. Det tilsvarer 19,2 milliarder kroner.

Telenor lokkes med mobilbud i milliardklassen

Ifølge analytikere DN snakket med, var det en lokkende pris som var høyere enn det de verdsatte.

Telenor ville i forrige uke ikke kommentere «rykter og spekulasjoner» om saken.(Vilkår)

Fedre på Aker Brygge: Derfor tar vi ikke mer pappaperm
Menn som tjener over en million tar mindre pappapermisjon utover fedrekvoten enn menn som tjener mellom 250.000 og 1 million. Hvorfor er det slik? Les mer i lenken under.
03:22
Publisert: