– Vi er nok rimeligst for de aller fleste. Våre kunder skal kun betale for det man bruker og ikke noe annet, sier Pål Eivind Vegard, produktdirektør i Hudya Mobil.

Det Oslo-baserte selskapet Hudya Group as overtar kundeporteføljen til det norske mobiltelefoni-selskapet Telipol. Dermed flyttes 15.000 mobilkunder fra Telipol til Hudya.

En ringrev

Hudya Mobil ledes av en ringrev i telebransjen; Pål Eivind Vegard. Siden slutten av 1990-tallet har han ledet en rekke mobil- og teleselskaper. Nå gjør han nok et comeback.

– Vi har ikke lansert Hudya Mobil før nå og har i høst hatt en testoperasjon, sier Vegard, som er medeier i selskapet.

Med overtagelsen av Telipols mobilkunder starter selskapet med 15.000 abonnenter.

– Kundene vil fremdeles ha et av markedets billigste mobilabonnement etter overgangen til Hudya. Selv kommer vi til å ha en positiv drift med de 15.000 kundene, sier Vegard.

Selskapet har inngått nettleieavtale med Telia både i Norge og Sverige.

– Her tenker vi nordisk, sier Vegard.

Det er femte gang Vegard har et lederverv i et teleselskap. På slutten av 1990-tallet ledet han Tele1 Europe, etter fusjon ledet han selskapet Song Networks som ble solgt til TDC.

Deretter var han styreleder og medeier i selskapet OneCall som i dag eies av Telia. For noen år siden startet Vegard selskapet Banzai som tilbød store datapakker på 100 GB for 599 kroner.

– Ja, den prisen er ganske rimelig også i dag. Vi fikk 5500 kunder og trengte 12.000 for å gå i break-even, men jeg hadde ikke eiere som ville kjøre løpet fult ut. Selskapet ble solgt til Telenor-selskapet Talkmore.

– Så Hudya blir ditt femte telehopp?

– Ja, det kan du si.

«Den rette sti»

Hudya tilbyr i tillegg til telefoni også tjenestene strøm, refinansiering av lån og forsikring på denne plattformen som stadig utvikles.

– Med dette oppkjøpet har vi styrket Hudyas satsing på mobiltelefoni, som er én av seks tjenester som skal tilbys kunder på Hudyas digitale plattform, sier Børge Leknes, administrerende direktør i Hudya Group i en pressemelding.

Hudya tilbyr i tillegg til telefoni også tjenestene strøm, refinansiering av lån og forsikring på denne plattformen som stadig utvikles. Selskapet har totalt 300 ansatte etter flere oppkjøp blant annet callsenter i Sverige.

Kristoffer Røil, administrerende direktør i Telipol as, er fornøyd med avtalen med Hudya.

– Med Hudya er vi trygge på at kundene ikke bare vil få det like bra som tidligere, men de vil få det enda bedre, sier Røil.

Mobilkundene beholder abonnementene sine til samme priser og vilkår som de er vant til når de overføres til Hudya.

– Med Hudya Mobil slipper du å kjøpe en liter kaffe når du bare har lyst på en liten espresso, sier Vegard.

– Og hva betyr navnet Hudya?

– Det er arabisk og betyr den som finner den rette sti.

– Har du funnet den rette stien nå?

– Ja, det håper jeg virkelig, sier Vegard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva skjer med bonuspoengene dine? — Det blir vel strengere, stort sett det meste
Nå må jobben din rapportere inn bonuspoengene dine til skattemyndighetene.
01:39
Publisert: