Den 15. juni trer en ny regulering av mobil roaming for EU og EØS i kraft. Den gjør det ulovlig for en mobiloperatør å ta ekstra betalt for mobilbruk på reise i EU og EØS.

Ifølge flere tips DN har mottatt har bedriftskunder hos Telenor fått beskjed av operatøren at dette ikke gjelder for deres bedriftsabonnement.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet er imidlertid klare på at reguleringen gjelder alle.

– Det gjelder også bedriftsabonnement, sier Elisabeth Aarsæther, assisterende direktør i Nkom i en sms til DN.

Skyldes misforståelse

Telenor sier informasjonen kundene har fått ikke er riktig. Senest 15. juni vil alle bedriftskunder få fri roaming i EU på linje med private abonnenter.

– Fra 15. juni vil bedriftsabonnement på samme måte som privatabonnement få fri roaming i EU og EØS. Noen bedriftsabonnement fikk fri roaming allerede i fjor, og det kan være årsaken til eventuelle misforståelser i kundedialogen før endringen trer i kraft for alle. Det vil vi selvsagt rette opp, sier kommunikasjonssjef Kristine Meek i Telenor.

Telenors bedriftskunder har hatt mulighet til å tegne et eget abonnement med fri roaming det siste året kalt «Fri+» med 4 GB data eller mer. Kunder med andre bedriftsabonnement har ikke hatt fri roaming til nå, men vil få det fra 15. juni, på lik linje med privatkundene.

Telia sier de har hatt en lignende ordning for sine bedriftskunder. Det siste året har noen bedriftskunder hatt fri roaming, andre ikke. Senest 15. juni vil også alle Telias kunder være omfattet av den nye reguleringen.

– Roam Like Home-reglene gjelder også for bedriftsmarkedet. Spørsmålet for brukerne dreier seg vel heller rundt hvordan de ulike mobilselskapene innfører tilbudet; noen aktører høyner prisene, andre ikke. Noen senker også datapakkene som en del av innføringen, siden dette tross alt krever mer av mobilselskapene, skriver Kristian Fredheim, informasjonsrådgiver i Telia Norge til DN i en epost.(Vilkår)

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: