Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor er ikke fornøyd med utviklingen i Pakistan i tredje kvartal 2019.

– Jeg er ikke fornøyd med vår egen virksomhet. Jeg synes ikke vi har vært gode nok til å gå ned i lokalsamfunnene for å skjønne hvor det finnes noen muligheter til å få til litt bedre vekst, sier han til TDN Direkt onsdag.

Utfordrende situasjon

I kvartalsrapporten onsdag skrev Telenor at gjeninnføring av særskatt på televirksomhet og et vanskelig makroøkonomisk klima har skapt en utfordrende situasjon i Pakistan.

– Det er at den kraftige devalueringen vi nå har sett i to år, der rupi har svekket seg 30 prosent mot dollar, gjør at alle importerte varer blir dyrere, sier Brekke, som legger til at Telenor Pakistan også blir påvirket av det når de skal kjøpe utstyr. Det andre er mer økonomien generelt med økte prisnivåer.

– På toppen av det fikk de også en ekstra skatt på ti prosent som rettssystemet sa at man ikke får lov til å legge over på kunden, påpeker Brekke.

Devaluert med 30 prosent

Telenor la onsdag frem resultater for tredje kvartal. Tallene viser at selskapet omsatte for 29,5 milliarder kroner. Det er en liten oppgang fra samme periode i fjor, da Telenor omsatte for 27,6 milliarder. Ebitda endte på 13,3 milliarder kroner. Aksjen er ned rundt tre prosent onsdag.

Både inntekter og resultater falt kraftig i Telenors pakistanske virksomhet. Den pakistanske valutaen har devaluert med 30 prosent i løpet av to år, og forbrukerne sliter med økte priser på både strøm og drivstoff. Dermed blir det mindre igjen til kjøp av mobiltjenester. I tillegg sliter Telenor med økte skatter i landet.

– Makroeffektene kan vi ikke gjøre noe med, vi håper at de vil bedres over tid, men vi kan gjøre noe med vår egen operasjon. Det er jo Telenor er god til, som vi har vist gang på gang, vi har snudd Myanmar, vi har snudd Thailand. Når vi setter fokus på ting, så får vi ting til, og det skal vi gjøre i Pakistan, sier Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.