Etter flere uker med offentlig maktkamp i Telenor-ledelsen, ble det tirsdag morgen klart at Berit Svendsen går av som leder for Telenor Norge og Telenors virksomhet i Skandinavia.

– Det må ha vært lammende for konsernledelse å ha en slik konflikt gående over tid. Jeg har vært veldig opptatt av at de konfliktene som kom ut i offentligheten ikke kunne fortsette og at her måtte ledelsen og styret finne en løsning, stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV), som sitter i næringskomiteen.

Han ønsker ikke å kommentere Svendsens avgang, men håper konfliktnivået nå vil gå ned.

– Interessert i å vite statens rolle

I forrige uke ble det kjent at Telenor har gitt en orientering til Nærings- og fiskeridepartementet om saken, men det er ikke kjent når den kom. Isaksen svarte Stortinget om saken torsdag 30. august. Da opplyste han at departementet ikke så på det som naturlig å gå inn i «påstandene som er fremkommet i media».

Fylkesnes vil vite hvordan departementet har opptrådt i saken.

– Røe Isaksen har jo vært veldig klar på at han ikke skal blande seg, nå kan det være at han var orientert like før avgangen. Fra mitt perspektiv så er jeg interessert i å vite statens rolle. Det er ikke dermed sagt at det har vært noe galt, men han har vært veldig tydelig på at han ikke skal blande seg. Vi burde få vite hvordan staten har styrt.

Han vil avvente hva departementet svarer i dag, og eventuelt følge opp i Stortinget.

– Leverte veldig gode resultater

– Det er bra om det nå er funnet en løsning på den omtalte konflikten i Telenors ledelse. Jeg har ingen kommentar til om det var rett eller ikke. Det er en oppgave for styret, sier Geir Pollestad (Sp), som leder næringskomiteen på Stortinget.

Terje Aasland (Ap), er nestleder i komiteen og skryter av Svendsens innsats i Telenor.

– Jeg vil si at Berit Svendsen, slik jeg oppfatter hennes innsats i Telenor, leverte veldig gode resultater og var godt omsett blant de ansatte. Hun har den type innsats, kompetanse og resultater vi ønsker i de selskapene staten er med som eier i, sier Aasland

Han ønsker ikke å kommentere forholdet mellom Sigve Brekke og Berit Svendsen.

– Det er en leder- eller personalsak og sånne typer saker må man ha full innsikt i før det er nærliggende å kommentere. Generelt vil jeg bare si at mennesker med gode resultater, som er målbevisste og har god kontakt med og tillit blant de ansatte, er folk vi trenger i selskaper staten er med som eier i, sier Aasland.

Departementet: Kommenterer ikke detaljer

DN var mandag i kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet om orienteringen fra styreleder Wærsted.

Kommunikasjonssjef Trond Viken ga da følgende kommentar:

– Departementet fikk (på administrativt nivå) en muntlig orientering fra selskapets styreleder. Vi kommenterer ikke detaljer i den fortrolige eierdialogen med selskapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Erna Solbergs marerittscenario innen kunstig intelligens
– Vi må være smartere enn andre, sier statsministeren, som besøkte NTNU i Trondheim mandag.
01:28
Publisert: