Stein Erik Hagen gir opp Kompletts mobilsatsing etter store tap. Nå selger han virksomheten til Ice.

– Ice er hovedutfordreren i det norske mobilmarkedet. I likhet med Komplett Mobil har vi bygd opp en kundemasse basert på kundevennlige priser og produkter. Vi er altså en god match for hverandre, sier Eivind Helgaker, konsernsjef i Ice Group i en pressemelding.

Komplett Mobil er del av netthandelkonsernet Komplett, som eies av Stein Erik Hagens familieselskap Canica.

Ice betaler Komplett Mobil et estimert vederlag på cirka 105 millioner kroner for kundemassen. Vederlaget kan bli høyere eller lavere avhengig av hvor mange av virksomhetens kunder som forblir kunder av Ice etter den kommende integrasjonsprosessen. Per 15. mars hadde Komplett mobil 74.740 aktive mobilkunder.

Haakon Dyrnes i Komplett Mobil er fornøyd med at Ice overtar selskapets mobilkunder
Haakon Dyrnes i Komplett Mobil er fornøyd med at Ice overtar selskapets mobilkunder (Foto: Mikaela Berg)

Administrerende direktør i Komplett Mobil, Haakon Dyrnes, er også tilfreds med avtalen.

– Vi opplever Ice som en sterk utfordrer til duopolet. De er et innovativt, prisbevisst og kundevennlig mobilselskap. Deres tilbud er veldig likt det vi har tilbudt våre kunder, sier Dyrnes i en pressemelding.

Til Dagens Næringsliv sier Dyrnes at Komplett mottok et attraktivt tilbud fra Ice om kjøp av mobilvirksomheten.

– Da besluttet eierne å selge og konsentrere seg om kjernevirksomheten.

Han legger til at Komplett Mobil har lykkes godt.

– På to og et halvt år har vi har klart å bli den fjerde største mobilaktøren.

Den største taperen på mobilkjøpet er Telenor. Komplett Mobil leier Telenors mobilnett. Bare i 2017 var leiekostnadene til Telenor på 70 millioner kroner. Med Ice som eier vil Kompletts kunder benytte seg av mobilnettet som Ice har, samt Telias nett hvor Ice ikke har dekning.

Etter Ice kjøp av Komplett Mobil, er det kun Fjordkraft og Chili Mobil av de små mobilaktørene som har over 50.000 kunder.

Ice har i dag et 4G mobilnett som dekker 89 prosent av Norges befolkning, og nettet klargjøres for oppgradering til 5G.

– Med enda flere kunder på laget øker vi selskapets konkurransekraft, noe som til syvende og sist vil komme alle kundene våre til gode. Vi skal være operatøren som gir mobilkunder høy kvalitet, gode priser og ikke minst nye og kundevennlige produkter. Vi håper og tror Komplett Mobils kunder vil sette pris på de mange kundevennlige produktene og tjenestene de får tilgang til som kunde av Ice, sier Helgaker i pressemeldingen.

Overføringen av kundene er planlagt gjennomført i perioden april til juni 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

29 år med Ruzicka: – Våre veier skilles ikke
Dette ser Stein Erik Hagen etter i ny Orkla-sjef.
01:29
Publisert: