Den indiske mobiloperatøren Bharti Airtel vurderer å kjøpe Telenors India-virksomhet for 350 millioner dollar, skriver den indiske avisen Economic Times på Twitter, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Med mandagens valutakurs tilsvarer beløpet litt i overkant av tre milliarder norske kroner. 

Videre sier kilder til nyhetstjenesten at Bharti trolig vil ta over halvparten av Telenors India-forpliktelser og at Telenor bærer den resterende halvdelen. 

Telenor skylder den indiske staten 2,5 milliarder kroner i lisensavgifter og har forpliktelser på rundt 2,2 milliarder kroner til finansinstitusjoner, ifølge indiske medier.

Avtalen mellom Bharti og Telenor ventes å bli ferdigstilt innen utgangen av januar.

Telenor-aksjen fikk et løft like etter at avisen la ut en melding på Twitter om saken like etter klokken ni mandag. Aksjen er i skrivende stund opp 2,1 prosent til 131,70 kroner.

Kommenterer ikke

–  Telenor kommenterer som prinsipp aldri spekulasjoner eller rykter i markedet om hva vi tenker å gjøre eller ikke gjøre, sier kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid til Dagens Næringsliv.

– Så dere anser at dette er rykter?

– Ja, rykter og spekulasjoner kommenter vi ikke på.

– Hvor tror du ryktet kommer fra?

– Det kan jeg ikke si noe om. India er et marked hvor det ofte er rykter og spekulasjoner. 

Har tapt over 20 milliarder

India er et av seks markeder i Asia hvor Telenor har mobilaktiviteter. Det er også det markedet hvor de sliter mest. Det er over 10 mobiloperatører i India og en intens konkurranse på pris. Telenor har ikke full dekning i landet og tilbyr ikke avanserte datatjenester.

Det er åtte år siden Telenor fikk innpass i India ved å kjøpe seg inn i et selskap som nettopp hadde fått tildelt mobillisenser. Lisensene ble senere erklært ugyldige på grunn av korrupsjonsmistanke og Telenor måtte starte på nytt. Telenor har tapt over 20 milliarder kroner.

I desember skrev indiske aviser at Telenor var i forhandlinger med Idea Cellular, som er Indias tredje største mobiloperatør, om et mulig salg.

Telenor skal tidligere ha holdt forhandlinger med den britiske mobiltelefonoperatøren Vodafone, men disse skal ha strandet på grunn av pris. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.