Kepler Cheuvreux nedgraderer Telenor-aksjen til «reduser» fra kjøp, men høyner kursmålet til 155 fra 150 kroner pr aksje. Meglerhuset mener at veksten i kontantstrøm fra drift ikke vil følge veksten i omsetning fremover.

Telenor er det fremste vekstselskapet i sektoren, og ser ut til å være godt posisjonert til å være dette også på lang sikt, mener meglerhuset.

Men, kvaliteten på veksten har gått ned, drevet av salg av utstyr og tap på nystartet virksomhet. Dette gjør at vekst i løpende inntjening og kontantstrøm fra drift ventes å henge etter vekst i omsetningen, fremgår det.

Videre vises det til at Telenors opptreden i hjemmemarkedet er «fantastisk», men at markedsrisikoen øker.

Meglerhuset fremhever svak utvikling i Thailand høye oppstartskostnader i Myanmar og India samt mulig risiko knyttet til konsolidering i hjemmemarkedet.

«Vi mener imidlertid at å fortsette å investere for vekst i Asia er det rette valget», heter det.

Telenor har vært en langsiktig «outperformer» og har nylig dratt nytte av en svak krone, skriver meglerhuset.

De frykter at dette vil reverseres i 2015 at selskapet med dette vil prestere svakere enn markedet i 2015, «i det minste til Thailand og kontantstrøm er tilbake på sporet».

«Vi mener investeringsrisikoen er på nedsiden på kort sikt, men at de langsiktige vekstutsiktene er fornuftige», heter det.

Les også:
Asia i dag: Kina klargjør arsenalet
Varsler slutt på «rekkevidde-angsten»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.