Det bekrefter departementet overfor TV 2 torsdag.

– I lys av oppmerksomheten saken har fått i mediene, tok Telenors styreleder kontakt for å spørre om departementet ønsket en kort orientering på administrativt nivå, sier kommunikasjonsrådgiver Lisa Nordøen i Næringsdepartementet, som tilføyer at departementet takket ja til orienteringen.

I vår og sommer forsøkte Telenor-sjef Sigve Brekke å bytte ut Berit Svendsen ut som sjef for Telenor Skandinavia, og tilbudt henne alternative jobber, ifølge NRKs kilder. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Kilder DN har snakket med de siste dagene har fortalt at prosessen rundt Berit Svendsen har vært oppfattet svært ulikt. Noen mener at jobbtilbudet Svendsen skal ha fått i Thailand er et forsøk på å kvitte seg med henne. Andre mener det tvert imot er et forsøk på å utvikle Svendsen som leder ettersom hun mangler internasjonal erfaring.

Som både DN og VG har omtalt, reagerte mange da kommunikasjonsavdelingen og flere andre funksjoner i Telenor Norge rett før sommeren ble omorganisert og i stedet underlagt konsernledelsen og skal rapportere til Brekke i stedet for Svendsen. Noen av de DN har snakket med mener dette var et rasjonelt tiltak, mens andre oppfattet det som et forsøk på frata henne makt.

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Hva er dette? En homoburger? Jeg visste ikke engang at homofile spiste hurtigmat!
Burger King satser på markedsføring som skaper engasjement. Og selv om den ikke falt i god smak hos absolutt alle, ble Proud Burger-kampanjen en av hurtigmatkjedens største pr-suksesser.
01:58
Publisert: