Berit Svendsen er ferdig i Telenor.

Siden 2011 har hun vært sjef for Telenor Norge, og i mars i fjor ble hun satt inn som sjef for Telenors virksomhet i Skandinavia. De siste ukene har Svendsen og konsernsjef Sigve Brekke vært i medienes søkelys etter at NRK i midten av august meldte at Sigve Brekke ville bytte ut Berit Svendsen.

Ifølge konsernsjef Sigve Brekke ble Berit Svendsen tilbudt å fortsette som Skandinavia-sjef og å overta Brekkes rolle som styreleder i Telenor Norge. Men Svendsen skal ha takket nei, også til en stilling i det thailandske datterselskapet Dtac.

Tirsdag trer hun ut av ledergruppen til Telenor Norge. Telenor-veteran Petter-Børre Furberg går inn som ny sjef for Telenor Norge, mens Morten Karlsen Sørby går inn som sjef for Telenors virksomhet i Skandinavia.

I en epost til DN skriver Berit Svendsen at hun ikke vil skape ytterligere støy.

– Jeg har ingen ønsker om å bidra til ytterligere støy gjennom å kommentere de interne prosessene i Telenor. Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år. Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og frem av fantastiske kolleger og medarbeidere. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, skriver hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: — Det er på mange måter en bitter sorti i dag
Avgangen til Berit Svendsen bekrefter inntrykket av at når hun ikke fikk toppjobben, så kunne det være det samme, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:12
Publisert: