Etter flere uker med offentlig maktkamp i Telenor-ledelsen, ble det tirsdag morgen klart at Berit Svendsen går av som leder for Telenor Norge og Telenors virksomhet i Skandinavia.

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag ønsket ikke Telenor-sjef Sigve Brekke å svare på hva slags sluttpakke Svendsen får med seg ut av selskapet, men overfor DN bekrefter han at det er inngått en ny avtale.

– Vi har inngått en ny sluttavtale med Berit Svendsen. Den er i henhold til statens regulativ, det er alt jeg vil si, sier Brekke.

– Setter avtalen begrensninger på hennes rett til å uttale seg om det som har skjedd?

– Jeg vil ikke kommentere innholdet i avtalen, sier Brekke.

Den aktuelle sluttavtalen skal ha kommet på plass sent mandag kveld.

Tjente syv millioner i fjor

Berit Svendsen hadde i 2017 en grunnlønn på 3,3 millioner kroner og en total godtgjørelse på drøyt syv millioner kroner.

Ifølge Telenors årsrapport har de fleste personene i konsernledelsen rett på seks måneders etterlønn etter utgangen av oppsigelsesperioden som er på seks måneder. Det betyr i så fall at Svendsen minst får med seg 12 måneders lønn, etter tirsdagens oppsigelse.

Eier aksjer for seks millioner

Ved inngangen til året eide Berit Svendsen ifølge Telenors årsrapport rundt 38.600 aksjer i selskapet. Med dagens aksjekurs er denne eierposten verdt rundt 6,1 millioner kroner.

Dersom man legger til en eventuell etterlønn på 3,3 millioner kroner, vil Berit Svendsen få med seg over 9,4 millioner kroner ut av Telenor.

Ifølge Telenors årsrapport for 2017 hadde Berit Svendsen en individuelt avtalt pensjonsalder på 62 år. Etter avtalen har Svendsen rett på en ytelsespensjon som utgjør 60 prosent av grunnlønnen frem til fylte 72 år. Etter dette reduseres beløpet til 58 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: – Det er på mange måter en bitter sorti i dag
Avgangen til Berit Svendsen bekrefter inntrykket av at når hun ikke fikk toppjobben, så kunne det være det samme, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:12
Publisert: