– Vi kan rett og slett ikke se at vi har gjort noe galt, sier Telenors konsernsjef Signe Brekke.

Tirsdag fikk selskapet en bot på syv millioner kroner fra Nkom, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (tidligere Post- og teletilsynet) for brudd på bestemmelsene om såkalt winback, altså forsøk på å vinne tilbake kunder som har sagt opp og er på vei til Telenors konkurrenter.

Vil betale?

Nkom varslet i vinter at tilsynsorganet mente Telenor brøt reglene som gjelder for winback. Tirsdag opplyste Nkom at den ulovlige praksisen for å vinne tilbake mobilkunder har fortsatt.

I desember 2016 ble forbud mot winback tatt inn i ekomregelverket. Denne bestemmelsen innebærer at kunder som bytter mobilselskap ikke skal utsettes for markedsføring fra selskapet de forlater i perioden fra abonnementet flyttes frem til 14 dager etter at abonnementet er aktivt. Nkom mener Telenor, gjennom merkevarene Telenor og Talkmore, har tatt kontakt med kunder som har sagt opp sitt abonnement på denne måten, og at selskapet i flere tilfeller har lykkes med å få kunden tilbake.

– Vi fikk et varsel om dette i januar og mener vi har tatt dette på alvor og rettet oss etter Nkoms pålegg hele veien og jeg har egentlig ikke noen kommentar ut over det, sier Brekke når DN treffer ham onsdag på den årlige konferansen hos Lillesand i regi av nettopp Nkom.

– Betyr der at dere ikke vil betale boten dere har fått på syv millioner kroner?

– Dette vedtaket fra Nkom er veldig ferskt, så det er noe jeg ikke kan kommentere nå. Det må vi må ta stilling til senere, sier Brekke.

– På høy tid

Som Dagens Næringsliv skrev tirsdag har flere konkurrenter reagert på Telenors praksis. Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice mener det var på tide at Nkom reagerte, men at boten på syv millioner kroner er altfor lav.

– Når man får så lave bøter som det er foreslått nå, på syv millioner kroner, og man i halvannet år har fått herje alene med «winback», viser bare at dette har vært en svært lønnsom handling for Telenor. Boten burde vært høyere og kommet tidligere, mener han.(Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: