Tirsdag morgen offentliggjorde Telenor tallene for årets andre kvartal.

Det viste et driftsresultat på 5,8 milliarder kroner i tremånedersperioden, ned fra 6,6 milliarder kroner i fjorårets andre kvartal.

Analytikerne forventet i gjennomsnitt at Telenor skulle legge frem et driftsresultat på 6,3 milliarder av en omsetning på 27,7 milliarder kroner, ifølge estimater TDN Direkt har publisert.

Samlet omsatte Telenor for 27,5 milliarder kroner i årets andre kvartal. Det er ned fra 28,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Telenor melder at det fikk to millioner nye mobilkunder i kvartalet, og nå har 172 millioner kunder.

Selskapet opprettholder utsiktene for 2018 om en organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter på 1-2 prosent, organisk ebitda-vekst på 2-3 prosent, og investeringer på mellom 17 og 18 milliarder kroner, eksklusive lisenser og spektrum.

Asiatiske tall

Mandag la Telenors mobilselskap Grameenphone frem litt skuffende tall med et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 1883 millioner mot 2,1 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Antall abonnementer økte med 1,7 millioner i kvartalet. Totalt antall abonnement var 69,1 millioner ved utgangen av kvartalet.

Fredag la Telenors datterselskap i Malaysia, Digi, frem tall som viste en ebitda før andre poster på 1,5 milliarder kroner i andre kvartal 2018, mot 1,4 milliarder kroner i samme periode året før.

Digi venter trafikk- og abonnements-inntekter i 2018 på nivå med 2017.

Nedgraderer

Torsdag i forrige uke nedgraderte Nordea Telenor-aksjen med et kursmål til 164 kroner. Banken nedjusterer verdsettelsen av Telenor med mellom åtte og ni prosent og anbefaler kundene å selge aksjene.

«Til tross for motvind på valutafronten og fallende verdi på selskapets børsnoterte datterselskaper har Telenors aksjepris holdt seg godt siden resultatene for første kvartal ble lagt frem. Vi mener dette er hovedsakelig drevet av investorer som søker seg ut av sykliske aksjer, mot mer defensive aksjer. Vi forventer at den svake omsetningen per. bruker i Bangladesh og Pakistan vil fortsette inn i annet kvartal, i Bangladesh som følge av prispress og dårligere konkurransemessig posisjon i 4G, mens dataskatt påvirker i Pakistan», skriver meglerhuset ifølge TDN Direkt.(Vilkår)

Denne låven ble bygget i 1936, men se hva den passer perfekt til i 2018.
03:25
Publisert: