Det har blåst kraftig rundt Telenor, konserndirektør Berit Svendsen og konsernsjef Sigve Brekke den seneste tiden. Tirsdag morgen kom meldingen om at Svendsen går av.

Styreleder Gunn Wærsted har vært tilbakeholden med å kommentere saken, men i meldingen Telenor har sendt ut tirsdag gir hun sin fulle støtte til konsernsjef Sigve Brekke.

– Styret i Telenor er opptatt av at hele konsernledelsen løpende bredder ut sin erfaring og kompetanse, både faglig og geografisk. Styret er også opptatt av at Telenor har et bredt tilfang av ledere som kan ta på seg større oppgaver i konsernet, inkludert mulige etterfølgere til konsernsjefen. Noen kandidater vil ha behov for mer internasjonal erfaring, mens andre trenger erfaring fra det norske markedet, sier hun, og legger til:

– Styret i Telenor er tilfreds med at konsernsjefen har fulgt opp styrets arbeid med utviklingen av interne etterfølgerkandidater. Nettopp fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor.

Wærsted sier hun oppfatter at Brekke har strukket langt for å etterkomme Berit Svendsens ønsker.

Thailand-tilbud

Den seneste uroen kom opp i offentligheten etter at NRK for to uker siden meldte at Brekke skulle ha tilbudt Svendsen lederjobben i Telenors thailandske mobilselskap Dtac.

DN har tidligere skrevet at dette ble ansett av Svendsens støttespillere som et forsøk på å kvitte seg med en sterk leder som stiller Brekke i skyggen i offentligheten, mens andre mener det tvert imot var et forsøk på å utvikle Svendsen som leder ettersom hun mangler internasjonal erfaring.

I en internmelding til de Telenor-ansatte på norsk før helgen skriver Brekke at han har jevnlig dialog med alle sine ledere om nye muligheter, roller og stillinger. «Rullering av roller er en innarbeidet praksis for å sikre bred kompetanse på toppledernivå i Telenor», skriver han, og viser til praksisen DN omtalte tidligere denne uken, at mange på toppledernivå i Telenor har tidsbegrensede kontrakt.

Styreleder Wærsted skryter i tirsdagens melding av Brekkes arbeid med lederutvikling.

– Samtidig er det tilfredsstillende å se at det langsiktige arbeidet med lederutvikling gjør at en fulltallig konsernledelse og ledelse av forretningsenhetene allerede er på plass og står klar til å levere på de ambisiøse planene som er lagt.

– Fikk tilbud om Skandinavia

Sigve Brekke sier i meldingen at han har forsøkt å imøtekomme Berit Svendsens ønsker og behov.

– Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer, sier han.

Brekke legger til at et av tilbudene Svendsen fikk var å fortsette som sjef for Skandinavia, og overta etter ham selv som styreleder i Telenor Norge.

Sigve Brekke og Gunn Wærsted vil senere tirsdag møte pressen i selskapets hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

De er det bokstavelig talt store man snakket på teknomessen – men tv-ene har en åpenbar mangel
DNs anmelder ville gått for noe annet i år, neste år og kanskje også året etter.
02:13
Publisert: