Tirsdag morgen varslet Telenor at administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge slutter i selskapet. Dermed er det blitt satt punktum i det som har vært en svært offentlig debatt omkring hennes fremtidige rolle i konsernet.

«Svakt negativt»

Analytikere DN har vært i kontakt med tirsdag ønsker ikke å kommentere saken, men er ikke overrasket over utfallet. Samtidig ventes ikke de organisatoriske endringene å påvirke aksjekursen.

«Neppe noe som vil bevege aksjen», skriver Exane BNP Paribas i en oppdatering onsdag morgen.

Meglerhuset mener også at Petter-Børre Furberg, som overtar som norgessjef anses som en fremtidig konsernsjef i Telenor.

Deutsche Bank omtaler Svendsens avgang som «svakt negativt», ifølge en oppdatering tirsdag. Meglerhuset har en hold-anbefaling på Telenor-aksjen.

«Norge forblir Telenors viktigste eiendel og blir avgjørende for å levere på konsernets kostnadskutt. Hun (Svendsen, red.anm.) er kjent for analytikere og investorer, og hennes avgang kan øke bekymringene for noe mer usikkerhet knyttet til Norge (spesielt etter et svakere andrekvartal)», skriver Deutsche Bank.

Splid

Svendsen-saken har vært spesiell da det har fremkommet dyp splittelse mellom henne og konsernsjef Sigve Brekke.

Svendsen, som selv ble ansett som en kandidat til konsernsjefstillingen da Brekke ble utnevnt, har uttrykt ønske om å fortsette som sjef for Telenor Norge, noe som angivelig ikke lå på bordet. Brekke har på sin side vært forhindret fra å kommentere personalsaken.

Styreleder Gunn Wærsted i Telenor bekrefter imidlertid at Telenor har strukket seg for å imøtekomme Svendsen.

– Nettopp fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Wærsted i dagens melding.

Telenor-aksjen er lite endret på Oslo Børs tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: – Det er på mange måter en bitter sorti i dag
Avgangen til Berit Svendsen bekrefter inntrykket av at når hun ikke fikk toppjobben, så kunne det være det samme, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:12
Publisert: