– Det blåser orkankast noen ganger, sa Berit Svendsen under en konferanse i Oslo torsdag i regi av Medienettverket, Forum for kvinner i ledelse.

Her snakket hun om å stå i stormen som toppleder, og kom selvsagt ikke utenom spørsmål om dramaet i Telenor i høst.

For halvannen måned siden sluttet Berit Svendsen som konserndirektør i Telenor etter uenighet med konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted om hennes fremtid i selskapet.

Aftenpostens Veslemøy Østrem, som intervjuet Svendsen på konferansen, spurte om hvordan forholdet mellom henne og Sigve Brekke er.

– Jeg har bestemt meg for å ikke si noe om sjefen min. Men jeg har hatt veldig gode år i Telenor, sa Svendsen.

– Men har Sigve Brekke imponert deg på noe vis, ville Østrem vite.

– For å si det sånn, to som har imponert meg, er Tormod Hermansen og Jon Fredrik Baksaas, sa Svendsen.

Også i et intervju med DN nylig roste Svendsen sin tidligere sjef Baksaas, og var taus om Brekke.

Hermansen var øverste leder i Televerket og senere Telenor fra 1991 til 2002. Baksaas var konsernsjef fra 2002 til Brekke overtok i 2015. Svendsen sluttet etter 30 år i Telenor, etter å ha hatt flere lederstillinger i konsernet.

Snakket om kvinneflukt

Bråket som endte med at Berit Svendsen sluttet, handlet blant annet om at hennes overordnede ønsket at hun tok på seg en annen lederstilling i konsernet.

Svendsen var sjef for Norge og Skandinavia i Telenor og skal blant annet ha fått tilbud om lederjobben i Telenors datterselskap Dtac i Thailand.

Det skapte reaksjoner da Svendsen sluttet og ble erstattet av to menn i stillingene som sjef for Norge og Skandinavia.

DN kartla i høst at en rekke kvinnelige Telenor-topper har sluttet de siste årene.

– Jeg har sittet sammen med Norges flinkeste damer på innovasjon, finans, marketing og så videre i Telenor. Men mange har sluttet. De ser ikke utviklingspotensialet for seg selv i Telenor, sa Svendsen fra scenen torsdag.

I denne sammenhengen trakk hun frem praksisen i Telenor, som DN fortalte om i høst, der lederne sitter på tidsbestemte kontrakter og møter forventninger om å flytte på seg internt – gjerne til utlandet.

– Mediene har jo skrevet litt om dette roteringsprinsippet hvor vi skal ut og få utenlandserfaring. Det passer ikke for alle, da ser man seg kanskje rundt etter en annen topplederjobb i Norge, sa Svendsen.

Kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Telenor har fått oversendt Svendsens uttalelser og sier at de denne gangen ikke har noen kommentarer.

HR-direktør Cecilie Blydt Heuch i Telenor har tidligere sagt til DN at det er ikke flere kvinnelige ledere enn menn som slutter i Telenor Norge eller i konsernet. Hun viste også til at 37 prosent av Telenors ansatte er kvinner, og at rundt 30 prosent av personene på seniorledernivået – ledelsen på de to øverste nivåene – er kvinner.

Da Sigve Brekke la frem Telenors resultater for tredje kvartal denne uken, sa han at perioden med stridighetene på toppen har vært frustrerende og at han gjerne skulle vært konflikten med Berit Svendsen foruten.

– Jeg skulle gjerne sett at Berit fortsatt var en del av konsernledelsen, men Telenor har også en evne til å gå videre, sa han til DN.

Metoo-bom

Berit Svendsen snakket også om andre ganger hun har stått i stormen, som i forbindelse med Metoo i fjor høst.

– Jeg og Torild Uribarri ble litt for ivrige i DN, sa Svendsen.

Hun refererte til en sak i Dagens Næringsliv i fjor høst da Metoo var på dagsorden og bransje etter bransje tok initiativ til hver sine opprop mot seksuell trakassering og maktmisbruk.

I it-bransjen skrev en rekke bedrifter og organisasjoner under på et opprop som sa at de ikke skulle beskytte ansatte eller tjene penger på individer som blir tatt for seksuell trakassering.

– Svendsen har signert. Oppropet er i tråd med våre krav. Vi aksepterer ikke uakseptabel seksuell adferd og overgrep, og beskytter ikke individer som bryter vår nulltoleranse, sa kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri i Telenor Norge til DN.

Hun også sa at Telenor ikke ville holde tilbake informasjon dersom en tidligere ansatt har mistet jobben på grunn av trakassering og noen ringte Telenor for å få referanse.

Arbeidsrettsadvokater DN snakket med, kritiserte imidlertid oppropet og mente en slik reaksjon ville være skivebom og gapestokk.

– Vi hadde ikke sjekket nok på forhånd. Da ble det uro blant de ansatte. Da måtte vi gå ut med internmeldinger og si det ikke var sånn ment, sa Svendsen torsdag.

Føler de ansatte fortsatt er med

Da næringslivstoppen snakket om å stå i stormer, trakk hun frem de ansatte.

– Så lenge du har alle ansatte med deg, står du veldig støtt, sa Svendsen.

På spørsmål om hvem hun mener er hennes «baktropp», svarte hun:

– Hele organisasjonen, 3500 ansatte. Ikke nå lenger, da, men jeg føler de er litt med meg ennå, sa Svendsen.

Kort tid etter Telenor-exiten fikk hun jobb som internasjonal sjef i Vipps. Der er hun foreløpig sjef for en brøkdel av arbeidsstokken hun var leder for i Telenor.

– Jeg er ikke noen typisk bankperson. Men jeg har mange ideer. Jeg gleder meg til å treffe gjengen min, sa hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

— Kroppen min var altoppslukende skam
Men i år vant Carina Carlsen Skamløsprisen for å ha bidratt til å redusere skam knyttet til kropp.
02:34
Publisert: