Telenor Norge omorganiserer bredbåndsdivisjonen og teknologidivisjonen. Endringene medfører en bemanningsreduksjon opp mot 170 årsverk, melder selskapet torsdag.

Selskapet viser til at bakgrunnen for omorganiseringen er et teknologiskifte, der digitalisering og nye kundebehov endrer måten vi må jobbe på.

– Det er tøft, men helt nødvendige å endre organisering for at Telenor skal fortsette å lede an i det digitale skiftet. Konkurransen i våre markeder er hardere enn noen gang, og for at vi skal bevare vår konkurransekraft i fremtiden er slike endringer helt avgjørende, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

Selskapet vil i den grad det er mulig prøve å løse overtalligheten gjennom «naturlig avgang», heter det. 

Tilbud om sluttavtaler 

 Telenor Norges nye organisasjon skal tre i kraft 1. april. Alle ansatte som er overtallige vil få tilbud om sluttavtaler og omstillingshjelp, ifølge meldingen.

– Det er tungt å gjøre endringer som medfører at gode kollegaer mister jobben. Vår viktigste prioritet i tiden fremover er å sikre en ryddig prosess med god informasjon til våre ansatte som blir berørt, sier Svendsen.

Selskapet har per torsdag 3900 fast ansatte ved 24 kontorer i Norge. Endringene skal ikke føre til nedleggelser av noen av Telenors kontorer i landet.

Teknologisk utvikling 

I pressemeldingen viser selskapet til at det er midt inne i en transformasjon fra å være en tradisjonell telekomaktør til å bli en digital tjenesteleverandør som vil kreve en mer kostnadseffektiv drift. 

– Vi tilpasser oss markeder som utvikler seg ekstremt raskt og hele Telenor-konsernet er derfor i endring. Samtidig jobber vi med å få på plass ny kompetanse i selskapet for å møte den raske teknologiske utviklingen, sier Svendsen.

Blant annet innebærer endringene å samle supportfunksjoner. I tv- og bredbåndsdivisjonen vil endringene dreie seg om en sammenslåing av funksjoner innen salg og kundebetjening. I tillegg skal flere oppgaver knyttet til utgående produkter og tjenester avsluttes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nordmenns vinvaner i endring: Slik handler vi på polet
Lettere og lysere og ikke bare til mat.
00:54
Publisert: