Etter flere år med forhandlinger og samtaler mellom de tre nasjonale mobilnetteierne og Nasjonal  kommunikasjonsmyndighet (tidligere Post- og teletilsynet), signerte aktørene onsdag formiddag en avtale om etablering av et harmonisert dekningskart.

- Dette er en virkelig stor nyhet for norske bedrifter og forbrukere, sa direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på deres årlige bransjesamling i Lillesand.

-  Det er kjempebra får både Norges 5,2 millioner innbyggere og 800.000 bedrifter og organisasjoner at alle nå kan se hvordan mobildekningen er. Og dette har vi klart å få en avtale om uten at vi har måttet komme med noen pålegg, sa han.

- Nå som avtalen er signert, er det ingen vei tilbake, la han til.

Les også:
Mobil nødløsning dn+

Annonsører slår alarm dn+

Såpevask skal redde oljefelt dn+  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.