Telia har frem til nå hatt en landsdekkende fiberavtale med Telenor. Nå kutter Telia «navlestrengen» med Telenor i Oslo. 

Selskapet har inngått avtale med Broadnet for å stryke nettkvaliteten og kapasiteten. I første fase vil etableringen av ny løsning bli implementert i Oslo by. Telia fristiller seg fra Telenor som leverandør av aksessforbindelser til basestasjonene i Oslo.

– Det vil bidra til økt samfunnsmessig sikkerhet ved at våre kunder og konkurrentenes kunders bruker forskjellig infrastruktur i dette området, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge.

I dialog med tilbydere

Han viser til at dersom det oppstår en feil hos Telias hovedkonkurrent i Oslo, så vil Telias kunder fortsatt være oppkoblet og konkurrenters kunder vil kunne ringe nødsamtaler via Telias nett. 

Han legger til at Telia jobber med tilsvarende løsninger som i Oslo i andre byer og områder i Norge.

– Vi er i dialog med flere aktuelle tilbydere, sier Wigum.

«Reduserer avhengigheten»

Telia har også valgt Broadnet som ny leverandør av sine kjernenettforbindelser i Norge. Kjernenettet er det som forbinder serverne.

– Vi ser viktigheten av å redusere avhengigheten til Telenor i kjernenettet som påpekt fra flere ulike instanser, senest i Nasjonal transportplan og i Nasjonal kommunikasjonsmyndighets rapport om robuste og sikre nasjonale transportnett. Ved å velge Broadnet har vi flyttet all kjernenettrafikk over i et annet nasjonalt stamnett og bidrar således til at den norske mobilnettinfrastrukturen blir mer robust, understreker Wigum.

Broadnet har investert flere milliarder i ny infrastruktur.

– Vi er stolte og ydmyke, og tar det som en stor tillitserklæring at Telia velger oss, sier Martin Lippert, administrerende direktør i Broadnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Frantz»
Død soldat. Avdøde Frantz spiller på sett og vis hovedrollen i et drama der han ikke får være med, der Anna (Paula Beer) og Adrian (Pierre Niney) er sterkt knyttet til hans skjebne.
02:01 Min
Publisert: