Den 1. september tok Birgitte Engebretsen over som toppsjef i Telenor Norge da hennes forgjenger Petter-Børre Furberg ble konsernets Norden-sjef. Etter tre måneder i sjefsstolen mister Engebretsen en stor inntektskilde.

Fjordkraft har inngått avtale med konkurrenten Telia om å bruke deres mobilnett, fremgår det av en melding fredag morgen.

Foruten strøm, tilbyr også Fjordkraft mobiltelefoni. Selskapet er i dag landets største mobilaktør uten nett. I tredje kvartal hadde selskapet 143.000 mobilkunder. Frem til nå har disse mobilbrukerne blitt koblet opp til Telenors mobilnett.

– Vi er veldig glade for at Fjordkraft har valgt Telia, og ser frem til å ønske deres mobilkunder velkommen til Norges mest utbygde 5G-nett, sier Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan.

Nytt selskap

I forbindelse med overføringen blir det opprettet et nytt selskap med navnet Fjordkraft Mobil as, som Telia skal eie 39 prosent av. Det bli gjort opp i form av en kontantoppgjør på rundt 120 millioner kroner, noe som verdsetter det nye selskapet til 385 millioner kroner.

Den endelige kjøpsprisen vil bli basert på antallet abonnenter som flyttes over til Telia, opplyses det videre.

Avtalen innebærer at mobilkundene til Fjordkraft vil bli flyttet over til Telia sitt mobilnett i løpet av andre kvartal 2023. Fjordkraft as vil eie den resterende andelen på 61 prosent av det nye selskapet.

– Fjordkrafts mobilvirksomhet har vokst til å bli den største av mobilleverandørene uten eget nett. Sammen med Telia vil vi kunne utvikle denne virksomheten videre med flere attraktive tilbud og tjenester til mobilkundene, sier Fjordkraft-sjef Magnar Øyhovden i en pressemelding.

Oppdatering fra Elmera

Elmera, som eier Fjordkraft, kommer samtidig med en oppdatering for fjerde kvartal.

Der blir det opplyst at selskapet venter et negativt, justert driftsresultat i fjerde kvartal i år, og det vises blant annet til store svingninger i el-spotmarkedet.

«Selskapet venter dermed ikke å nå sine mål for 2022», heter det i en børsmelding.

For hele 2023 venter selskapet et justert driftsresultat på rundt en halv milliard kroner.

«På grunn av stigende renter og fortsatt høye priser i el-futuresmarkedet, er det ventet at rentekostnadene knyttet til el-kjøp vil øke betydelig i 2023 sammenlignet med i år», skriver selskapet.

Selskapet legger frem den fullstendige fjerdekvartalsrapporten 16. februar neste år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.