Telia har kommet med forslag om avhjelpende tiltak i forbindelse med oppkjøp av Phonero, ifølge en melding fra Konkurranstilsynet. 

«Etter konkurranseloven forlenges dermed saksbehandlingen», heter det. 

- Etter konkurranseloven kan partene tilby seg å gjennomføre tiltak som kan redusere konkurranseskaden i markedet. Konkurransetilsynet skal nå gjøre en vurdering av hva de avhjelpende tiltakene som er kommet fra Telia har å si for oppkjøpets virkning på konkurransen i dette markedet, sier Marita Skjæveland, seniorrådgiver i avdeling finans og kommunikasjon i meldingen.

Forslaget om avhjelpende tiltak innebærer at Telia påtar seg å gi MVNO-tilgang på forhåndsdefinerte vilkår til selskapets landsdekkende mobilnett, ifølge tilsynet. Tilgangsformen vil være åpen for både eksisterende grossistkunder og nye aktører i tre år.

Ny frist i saken er 10. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.