Telia melder at det selger 49 prosent mastvirksomheten i Norge og Finland til den kanadiske kapitalforvalteren Brookfield og det svenske pensjonsforsikringsselskapet Alecta.

Transaksjonen skal være del av Telia digitale infrastrukturstrategi som innebærer å utvikle og konkretisere eiendeler, ifølge pressemeldingen.

Prisen for salget av mastvirksomheten er på 1,5 milliarder euro, tilsvarende 15,5 milliarder kroner, og verdsetter selskapsverdien av virksomheten til 27 ganger driftsresultat før avskrivinger (ebitda) for 2020.

Telia mottar 722 millioner euro i rene kontanter fra salget. Provenyet fra salget vil bli værende i selskapet og bli brukt til å nedbetale gjeld.

Selger 4700 telefonmaster

Telia har det største fottrykket innen telefonmaster i Norden og Baltikum med om lag 25.000 telefonmaster og anlegg på tak.

Salget består av 4700 master med en samlet omsetning på 88 millioner euro og en ebidta på 56 millioner euro. Transaksjonen er ventet å bli gjennomført i fjerde kvartal 2021.

Kanadiske Brookfield og svenske Alecta er to av de største eierne og operatørene av fysiske eiendeler i sine respektive regioner og har samlede verdier for 600 millioner dollar under forvaltning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.