Amerikanske myndigheter kan komme til å utvide sin etterforskning av Teliasoneras virksomhet i Usbekistan til også å inkludere andre markeder i Eurasia.

Det skriver Svenska Dagbladet (SvD) onsdag, som viser til ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken.

Avisen skriver at Teliasonera risikerer å få resten av sin Eurasia-virksomhet gransket av amerikanske myndigheter, hvor Teliasoneras virksomhet i Kasakhstan og Aserbajdsjan trekkes frem som særlig aktuelle, ifølge SvD-kilder.

Avisen viser til at Teliasonera kan få bøter som er høyere enn det markedet hittil har priset inn, og viser til at Danske Bank i en analyse har økt sitt anslag fra 5 milliarder svenske kroner til 15 milliarder kroner.

Kommunikasjonssjef Henrik Westman i Teliasonera sier til SvD at han ikke ønsker å kommentere en pågående etterforskning på spørsmål om amerikanske myndigheter kun ser på Teliasoneras Usbekistan-virksomhet.

Avisen blant annet til at Vimpelcom har avsatt 900 millioner dollar knyttet til mulige utfall av de pågående etterforskningene av Vimpelcoms virksomhet i Usbekistan, mens Teliasonera ikke har satt av noe ennå.

SvD viser videre til at Vimpelcom allerede har varslet sine aksjonærer om at Det amerikanske justisdepartementet kan utvide sin granskning av Vimpelcoms markeder og virksomheter.

En kilde sier til avisen at det ikke bare er Usbekistan virksomheten til som bekymrer USAs justisdepartement, men også andre Vimpelcom-markeder.

Les også:
Venter amerikansk nøkkeltall-rush
Selger seg ned i ABG Sundal Collier

Se DN Tv: Trump vil ha tilbake torturmetode

Trump vil ha tilbake waterboarding
På et arrangement i Ohio mandag tok Donald trump til orde for igjen å ta i bruk waterboarding. På den siste målingen til ABC og Washington Post har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne.
01:27
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.