9. desember hadde August Baumann sin siste arbeidsdag som administrerende direktør i TeliaSonera Norge. Han gikk på dagen og fikk med seg en fallskjerm på 11 millioner kroner. Det skjedde en uke etter at Konkurransetilsynet varslet stans av TeliaSoneras fem milliarders kjøp av Tele2 Norge.

– Etter 15 år i ledelsen måtte jeg stille spørsmålet om jeg skulle være med videre, for å unngå å bli hengende på veggen som syvende far i huset, sa Baumann til DN om bakgrunnen for hans avgang.

Selv påpekte han at det var tilfeldig at han gikk på dagen mens Konkurransetilsynet behandler Tele2-kjøpet. En godkjennelse vil medføre at TeliaSonera får 2,7 millioner mobilkunder og en markedsandel på 41 prosent i Norge.

Torsdag kom tallene som viste at TeliaSoneras norske virksomhet, som Baumann ledet, går bedre enn på lenge. Driftsmarginen før avskrivninger (ebitda) ble i fjerde kvartal 33,6 prosent, mot 29,4 prosent ved tilsvarende periode i 2013. Siden 2012 er det bare ett kvartal driftsmarginen har vært høyere enn i fjerde kvartal ifjor.

– Vi er godt fornøyd med fjerde kvartal og hele 2014, sier fungerende administrerende direktør Charlotta Rehman i TeliaSonera Norge.

Den norske virksomheten omsatte i 2014 for 6,8 milliarder svenske kroner og oppnådde et driftsresultat før avskrivninger på nesten 2,2 milliarder svenske kroner. Ved årsskiftet hadde TeliaSonera 1,6 millioner kunder i Norge.

Rehman mener en av årsakene til at selskapet tjener bedre, er at det har økt antall private kunder.

– Vi har satset på salg i egne kanaler – både på nett og i våre 60 butikker.

Rehman har begynt å telle ned dagene til Konkurransetilsynet tar den endelige beslutning om TeliaSonera får kjøpe Tele2 Norge.

– Det er nå en uke igjen. Vi tror på at dialogen vi har hatt med Konkurransetilsynet og de tiltakene vi har gjort, gjør at kjøpet går igjennom, sier Rehman.

Baumann ønsket ikke å kommentere saken torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen