En svensk statsborger som har blitt dømt for terrorisme har i underkant av en måned vært ansatt i Telenors kundesenter i Sverige, ifølge en pressemelding tirsdag.

- Dette er alvorlig. Det skal ikke skje at en svært lovbruddsbelastet person kan jobbe for Telenor, sier pressesjef Aron Samuelsson i meldingen.

Telenor påpeker at den rutinemessige bakgrunnskontrollen ikke ble fullført før mannen ble ansatt. Det ga personen innledende opplæring i to uker, samt elleve dager i jobben før han måtte gå.

- Ansettelsen ble avsluttet innen han ble gitt full tilgang til systemet som følge av at han ikke kom med den etterlyste utskriften av rullebladet, sier Samuelsson.

Ansettelsen ble foretatt av et rekrutteringsbyrå, som Telenor nå har avsluttet samarbeidet med. Kundetjenesten til Telenor blir i Sverige drevet av selskapet Sykes i Gøteborg.

- At dette kunne skje henger sammen med at et rekrutteringsselskap som vi tidligere har stolt på gikk utenom fastlagte rutiner og lot mannen begynne å jobbe på kundetjenesten, sier pressesjefen.

Ansettelsen skjedde i oktober ifjor, og ble avbrutt da personen ikke leverte utskrift av rullebladet. Senere har det fremkommet at personen er identisk med en av de svenske statsborgerne som ble pågrepet i slutten av januar i Hellas, ifølge Telenor.

"Sikkerhetsavdelingens utredning viser at det ikke finens noen bevis på at mannen har utført noen handling som kan kobles til lovbrudd under sin ansettelse i Telenor", heter det.

Telenor har som del av sine sikkerhetsrutiner samarbeidet med det svenske etteretningstjenesten Säpo i saken, opplyser selskapet.

Les også:
Fortsatt fare for terrorangrep i Norge
Telenor-sjef hopper over til konkurrenten  

 

Se på DNtv: PST har utvist terrormistenkt

PST har utvist terrormistenkt
PST har utvist en person de mener kan ha hatt til hensikt å begå en terrorhandling i Norge, opplyser Benedicte Bjørnland, sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste .
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.