– Jeg får blant annet ikke skrevet ut fakturerer som vi bruker nettet til, og da får jeg trøbbel med regnskapet der fakturaer skal legges ved, sier Morten Klungland til NRK.

Han driver et verksted i Feda i Kvinesdal og opplevde at Telenor sa opp internettabonnementet hans da han meldte om feil på linjen.

– Det viser en arroganse som ikke ligner grisen, sier Morten Klungland i Kvinesdal, som ble sagt opp da han meldte feil på linjen.

Telenor begrunner dette med at reparasjon av linjen er for dyrt, og de vil heller tilby kundene andre løsninger. Ifølge NRK opplyser Telenor at de hittil i år har sagt opp rundt tusen internettabonnenter med denne begrunnelsen.

– Jeg skjønner dette er frustrerende, men vi må ta kommersielle hensyn, sier Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge.

Artikkelen spesifiserer ikke om Klungland har tilgang til raskt mobilt internett.

Mobil løsning

Telenor er pålagt å levere taletjenester, men ikke internett, der utbyggingen skjer på kommersiell basis og med støtte i områder der det i utgangspunktet ikke er lønnsomt å bygge ut.

Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet sier til NRK at internettilgang nå er like viktig som vann og elektrisitet. Hun har forståelse for at folk reagerer når de mister bredbåndet, men sier de fleste heldigvis har nettilgang via mobilnettet.

Mobilt internett kan gi svært høye hastigheter i områder som er dekket med 4G, men hastigheten er frustrerende lav der det bare finnes gammeldags 2G-dekning. Utbyggingen av 4G har de siste årene økt raskt, mye hjulpet av tilgang på radiofrekvenser med lang rekkevidde, som ble frigjort etter at det analoge bakkenettet for tv ble skrudd av. (Vilkår)