Tesla splitter Wall Street.

Mens elbilprodusenten har en enorm fanskare og en aksjekurs som har tredoblet seg de siste fem årene, blir selskapet til stadighet kritisert og er blant de aller mest shortede selskapene i verden. Shorting betyr å vedde på kursfall i aksjen.

Nå har skeptikerne funnet seg en ny måte å vedde mot Tesla på.

Handelen i såkalte kredittsikringsinstrumenter (CDS-er) som gir gevinst dersom Tesla misligholder gjelden sin har steget kraftig den siste måneden, skriver Financial Times.

Benekter at de må hente penger

Tesla-gründer Elon Musk blir til stadighet spurt om hvordan bilprodusenten skal håndtere gjelden sin og om han må ut å hente mer penger for å holde gang i produksjonen. Flaskehalser i produksjonen har vært en sten i skoen for Tesla, som måtte bygge et provisorisk produksjonsanlegg under et stort telt for å nå målet om å produsere 5000 Model 3-biler i uken.

Musk har sagt at selskapet ikke trenger å hente mer penger, til tross for at selskapet brenner av omtrent en milliard dollar i kvartalet, ifølge Financial Times.

– Kjøper seg beskyttelse

Ifølge data fra Depository Trust & Clearing Corporation har den pålydende nettoverdien på CDS-er utestående på Tesla økt fra 101 millioner dollar til 211 millioner dollar.

Det skal være storbanken JPMorgan Chase som har startet økningen i det store veddemålet, men flere skal ha fulgt etter.

– Det har åpenbart vært dette markedets yndling og fortsetter å være det på aksjesiden. Men gjelden er en helt annen historie. Investorer prøver å kjøpe seg beskyttelse, sier sjefstrateg Peter Tchir i Academy Securities til avisen.

Tesla-aksjen har falt så langt i år, men er opp 40 prosent siden startet av 2017. (Vilkår)

– Når de kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: