Telenor kan fortsette prosessen med å aksjonere bort all virksomhet i sitt indiske mobilselskap Uninor. Telenors indiske partner Unitech Wireless har motsatt seg auksjonen, men Telenor fikk mandag medhold fra en indisk domstol.

Det melder TDN Finans.

Auksjonen ble fredag utsatt etter at Unitech hadde klaget auksjonen inn for Company Law Boards.

Sikrer verdiene
Auksjonen av innholdet i Uninor er et trekk Telenor gjør for å sikre verdiene i selskapet. Bakgrunnen er at Uninor etter 7. september ikke lenger har lisenser i India. Uninor mistet sine 22 lisenser da indisk høyesterett i februar annullerte 122 lisenser fordi disse var blitt ulovlig tildelt.

- Styret i Uninor har en måned igjen før lisensen går ut. Etter dette er verdien i selskapet null. Styret har sagt at den beste måten å sikre verdiene for eierne er å selge innholdet i selskapet, og at den beste måten å få det til er å gjennomføre en auksjon, forklarte Glen Mandelid, pressetalsmann i Telenor, da auksjonen av Uninor ble kjent i forrige uke.

Lisensene skal etter planen auksjoneres ut igjen 31. august. Innen auksjonen starter bør Telenor ha klart å kvitte seg med sin medeier i Uninor, Unitech Det håper de å få til gjennom å auksjonere bort virksomheten i Uninor.

Kan sende kjøpesummen tilbake til seg selv
Mandelid sa til Dagens Næringsliv torsdag i forrige uke at Telenor vil gjennomføre en åpen auksjon for å få satt en riktig markedspris på selskapet. Telenor ønsker å videreføre virksomheten i India i et nytt selskap og vil kjøpe verdiene i Uninor for å overføre dem til et nytt selskap.

Pengene Unior får inn i auksjonen kan gå til Uninors kreditorer, og den aller største garantisten til Uninor er Telenor. Telenor har gjeldsgarantier på 9,2 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.