Granskingen skjer etter at Tele 2 i desember klaget Telenors salgspraksis inn for Post- og teletilsynet (PT).

Tele 2s klage dreier seg om markedsaktiviteter som benyttes for å vinne tilbake kunder som er gått over til en annen tilbyder. Konkurrenten reagerer på at Telenor gir tilbud til tidligere kunder, som eksisterende kunder ikke får.

Ulovlig
Tele 2 mener også at Telenor ulovlig utnytter sin dominerende stilling i markedet, skriver Aftenposten.

– Det er fint at folk får rabatter, men det er ikke rett at bare de som forlater selskapet får rabatter. Derfor gransker vi nå dette, for å finne ut om det er det som skjer. I så tilfelle bryter Telenor ikke-diskrimineringskravet. Tilbudene burde gjelde alle, slik vi ser det, sier PTs direktør Willy Jensen.

Tilbakeviser
Telenor tilbakeviser at selskapets kampanjer er ulovlige.

– Vi mener det er snakk om to typer tilbud; åpne tilbud som alle kunder kan slenge seg på, og vervetilbud. Vår fortolkning er at det er en forskjell mellom disse, sier Kristian Krogh Fladmark, markedsdirektør for fasttelefoni i Telenor.

PT mener slike kampanjer er en måte å holde igjen kunder på som ønsker å forlate selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.