Oslo Børs steg over én prosent onsdag, der Telenor-aksjen ledet an med en oppgang på 6,14 prosent.

Selskapet la frem kvartalstallene sine ved en inkurie tirsdag kveld.

Les også: Telenor avslørte egne resultater - ved "inkurie"

Tallene var på linje med forventningene.

Nordea Markets mener at Telenor-kursen nå er på et attraktivt nivå, og tar opp anbefalingen på aksjen til sterkt kjøp, med et kursmål på 132 kroner.

Telenor-aksjen hadde før børsåpning falt syv prosent siden kapitalmarkedsdagen tidligere i høst.

- Vi tror at Telenor kommer til å ta igjen det tapte, og ser dagens aksjekurs som en attraktiv inngangsverdi, skriver Nordea.

Også Arctic Securities oppgraderer Telenor til kjøp, ifølge TDN Finans.

Arctic viser til sterke resultater i tredje kvartal, særlig i Norden. Asia var verre enn fryktet, der Digi var den største skuffelsen, mens Arctic hadde fryktet for Grameenphone-resultatet.

På rundt 104 kroner er Telenor attraktiv, «særlig i et europeisk perspektiv», ifølge Arctic, som har et kursmål på 118 kroner.

Telenor steg 6,14 prosent.

Henter seg inn
Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. (Rec) melder som ventet om svært svake resultater i tredje kvartal mandag.

Allerede i forrige uke ble det klart at markedets forventninger lå over det selskapet lå an til å klare, og toppsjef Ole Enger valgte derfor å slippe katten ut av sekken.

Varselet om en omsetning på 1,5 milliarder kroner og et resultatunderskudd før av-og nedskrivninger (ebitda) på 185 millioner kroner barberte Rec-aksjen kraftig.

Rec-aksjen falt 6,9 prosent til 1,08 kroner.

Flere av de store selskapene steg på Oslo Børs onsdag. Både DNB, Seadrill, Yara og Hydro fikk oppgang, mens Statoil måtte tåle en nedgang på 0,28 prosent.

Oslo Børs endte opp 1,37 prosent til 440,37 poeng. Det var omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.