Telenor kjøper den danske mobiloperatøren Bibob, som videreselger mobiltjenester i Telenors nett. Selskapet har 69.000 kunder og Telenor betaler 93 millioner for selskapet.

- Det er en forsikringspremie, sier analytiker Poul Ernst Jenssen i Danske Markets til cw.dk om kjøpet.

Videreselgere som Bibob lever nemlig på svært små marginer, men de leverer mye trafikk og inntekter til nettene de leier seg inn i. Telenor risikerte derfor at Bibob kunne flyttet sine kunder til et konkurrerende nettverk i Danmark. Det er dette pressmiddelet som ga såpass høy pris som 1350 danske kroner per kunde.

I Norge har store kundegrupper skiftet nett på denne måten etter at Network Norway kom på banen med sitt nett. De har tilbudt store rabatter i forhold til Netcom og Telenor, og påført de andre operatørene store tap gjennom avtaler og oppkjøp av mindre videreselgere.

Prisen på slike videresalgskunder har imidlertid falt mye siden Idar Vollvik solgte rundt 400.000 Chess-kunder og ble milliardær. Mange norske operatører sliter med å overleve, og det påvirker også prisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.