Finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen i Telenor trekker seg fra sine stillinger etter å ha inngått fratredelsesavtaler med selskapet, ifølge en melding fredag.

Advokatfirmaet Deloitte har i dag levert sluttrapporten som belyser Telenors håndtering av eierskapet i VimpelCom.

- Rapporten slår fast at ingen Telenor-ansatte har vært delaktige i korrupsjon. For deler av håndteringen av VimpelCom-eierskapet får Telenor gode skussmål, men rapporten synliggjør også svakheter knyttet til organisering, kommunikasjon og lederskap i denne saken. Dette er alvorlig. Styret og ledelsen erkjenner at vi må forbedre måten vi arbeider på. Det er en selvfølge at lover og regler skal følges, men vi må strekke oss lenger. Det skal aldri være tvil om at vi i Telenor etterlever våre etiske retningslinjer, sier styreleder Gunn Wærsted i Telenor.

Fridtjof Rusten og Ole Bjørn Sjulstad, som også har vært fristilt under Deloittes gjennomgang, går tilbake til sine tidligere posisjoner i Telenor, opplyser selskapet.

Bakgrunn: Telenor-topper fristilles midlertidig fra sine arbeidsoppgaver

En sentral del av Deloittes rapport omhandler Telenors håndtering av en alvorlig bekymringsmelding i 2011 fra en ansatt utlånt til VimpelCom.

Vedkommende formidlet sin bekymring om mulig korrupsjon til ledere i Telenor og Telenors nominerte styremedlemmer i VimpelCom.

Bekymringen gikk imidlertid ikke videre til Telenors daværende konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, før i mars 2014, og til Telenors styre i desember 2014. Denne informasjonen ble delt med Nærings- og fiskeridepartementet i oktober 2015, fremgår det av dagens melding.

- Vi må erkjenne at vi i denne saken ikke lykkes i å håndtere en viktig bekymringsmelding i henhold til Telenors etiske standarder. Det er imidlertid bra å se at en Telenor-ansatt reagerte på mulige kritikkverdige forhold og sa ifra om det, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

- Vi skal ta lærdom av denne krevende saken og på den måten bygge et enda sterkere Telenor. Vi har iverksatt tiltak for å styrke styringsstrukturen og bevisstheten til ledere på alle nivåer om våre etiske retningslinjer. Nå vil vi gå nøye gjennom rapporten og vurdere om tiltakene er tilstrekkelige, sier Wærsted.

Rapporten fra Deloittes gjennomgang blir fremlagt på en pressekonferanse hos Telenor i dag kl. 11.00.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Mistanke om ytterligere ulovligheter i Telenor

  - Ingen Telenor-ansatte har vært delaktig i korrupsjon

Halverte marginer for Røkkes oljeselskap

Se DNtv:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Fått med deg denne?

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Telekom" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Telenor" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Vimpelcom-saken" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.