I fem år har NRK og TV 2 arbeidet for å få etablere et nytt, digitalt sendenett for tv. Nettet skal erstatte analoge tv-signaler.

Tv-kanalene har også ønsket å få hånd om driften av et slikt nett fordi det vil gi kontroll over en fremtidig kommersiell utnyttelse av den digitale infrastrukturen.

Nå får Norges Televisjon (NTV) kamp, skriver Dagens Næringsliv.

Ny utlysning
Telenor varslet under sin kapitalmarkedsdag i forrige uke at også de vil gå inn for å få konsesjonen for bakkenettet. Dermed må konsesjonen lyses ut på nytt.

Telenor Broadcast står blant annet bak betal-tv-selskapet Canal Digital, som distribuerer pakker av tv-programmer, inkludert NRK og TV 2s kanaler, i parabol- og kabelanlegg til 2,9 millioner husholdninger i nordiske land.

I selskapet ligger også Norkring, som eier nettverket av master som i dag distribuerer de tradisjonelle, analoge tv-signalene i Norge.

Spent
NTVs administrerende direktør Tor Fuglevik er skuffet, men ved godt mot.

– Dette er en svært kjedelig situasjon, men da vi søkte om forlenget konsesjonsperiode, kalkulerte vi med risikoen for at noen andre kunne komme på banen. Nå blir en konsesjonstildeling i hvert fall utsatt enda et års tid, sier Fuglevik til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.