Telenor har de seneste dagene holdt møter med GSM-lisensholdere om mulig kjøp av majoritetsandeler. Det skriver den indiske avisen Business Standard mandag, ifølge TDN Finans.

Telenor har hatt stor suksess med sine operasjoner i andre mindre utviklede land, og er på stadig utkikk etter nye muligheter til vekst.

Konserndirektør Pål Kvalheim i Telenor ønsker ikke å gi noen kommentar rundt den indiske avisartikkelen om at selskapet skal ha holdt møter om mulig kjøp i indiske GSM-lisensholdere.

- Vi har ingen kommentar til det. Spørsmål eller spekulasjoner oppstår fra tid til annen, men vi har aldri noen kommentar på det. Vi kommenterer ikke spekulasjoner om nye markeder, sier Kvalheim til TDN Finans.

Indiske myndigheter ga nylig blant andre Datacom Solutions, Unitech, Swan telecom og S-tel GSM-lisenser.

Det indiske mobilmarkedet er spennende for flere vestlige aktører. Markedet er i kraftig vekst, og i mars overtok India USAs plass som verdens nest største mobilmarked, etter Kina.

Les: Vekstmarkedene tørster etter mobil



 Vil inn i India
Norske Opera er et av de mange selskapene som vil ha sin del av kaken når det indiske mobilmarkedet våkner for alvor. Operas nettleser for mobile enheter, som bærbare datamaskiner og mobiltelefoner, har særlige muligheter i land som India der kabelnettet aldri ble særlig utbygget.

Antall brukere av internett på mobilen har doblet seg siden i fjor, ifølge indiske telekommyndigheter.

Les mer om Operas satsning i India:

Se også video om det indiske mobilmarkedet:

Opera presenterte sine resultater for andre kvartal mandag morgen: Skikkelig lønnsom Opera



Antallet mobilabonnenter vokser også raskt, og i mars tok India USAs plass som verdens nest største mobilmarked.Denne måneden fikk India rekordhøye 10 millioner nye mobilabonnenter, og bare Kina er nå et større mobilmarked enn India.


Det indiske markedet vokser imidlertid raskere enn det kinesiske, og fremdeles har bare knappe 20 prosent av inderne mobiltelefon.




Ifølge indiske telekommyndigheter er det nå 261 millioner mobilabonnenter i India.