Tirsdag morgen annonserte Telenor at Asia-sjef Sigve Brekke er utnevnt som selskapets nye konsernsjef.

Telenor-analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities mener nyheten om at Sigve Brekke overtar som ny sjef i Telenor var ganske ventet.

- For meg var valget ganske opplagt. Det har lenge vært klart at selskapet trenger en person med lang internasjonal erfaring. Han kjenner Telenors systemer godt og måten de tenker på, spesielt i de internasjonale operasjonene, sier Nordahl.

Han forklarer at valget har vært viktig med tanke på Telenors «clusterbasert»-tankegang som ligger innbakt i distribusjonsstrategien, og tror dermed flere interne kandidater kan ha blitt vurdert:

- Europa-sjef Kjell Morten Johnsen og administrerende direktør Berit Svendsen har nok vært aktuelle. Svendsen har kanskje manglet den internasjonale CVen for å kunne konkurrere alvorlig, sier han.

- Alltid vanskelig

Nettopp Brekkes erfaring fra Asia er det styreleder Svein Aaser i Telenor sier Brekkes erfaring fra Asia har vært viktig for ansettelsen.

- Dette er alltid vanskelige avveininger og vurderinger. Derfor er jeg svært glad for at hele styret står bak denne beslutningen. Vi har kjørt en veldig grundig prosess, sier Aaser til DN.

Styrelederen ønsker ikke å uttale seg om hvor mange andre kandidater som har vært vurdert til stillingen.

- Det vil jeg ikke si, men det var mange.

Brekkes Asia-erfaring var blant faktorene som førte ham helt til topps i prosessen. Aaser trekker frem at den nye konsernsjefen den siste tiden har åpnet opp Myanmar for selskapet.

- Vi har god utvikling i det landet. Erfaringen med å ta verdier og produkter ut i asiastiske markeder, er en så vrien oppgave at når han har levert bra på det, teller det veldig positivt, sier Aser.

India-assosiasjon

Nordahl tror markedet vil ta nyheten med relativt stor ro, men peker på at enkelte kan assosiere Telenors drift i India negativt - noe selskapet selv kan ha bakt inn i kursen, tror Nordahl.

- Det eneste markedet vil kunne tegne negativt, er at han var med som en sentral skikkelse India og situasjonen der. Det ble aldri en så lukrativ forretning som hva selskapet skisserte en gang i tiden, sier analytikeren.

Men selv om markedet ser på India med negative øyne, tror Nordahl de fleste likevel ser på resten av selskapets utvikling i Asia med positivt blikk.

- De store verdiene for Telenor i fremtiden ligger. Slik sett var det et åpenbart valg, mener analytikeren.

 

Les også:Har de mest fornøyde kundene

Må bruke 80 prosent færre poser

Slik vil hun knuse magefettet ditt

VIDEO - Det beste rådet jeg fikk, Jon Fredrik Baksaas:

Det beste rådet jeg fikk: Jon Fredrik Baksaas
Når konsernsjef Jon Fredrik Baksaas går rundt i Telenor-huset, forsøker han å huske hva rådgiveren hans sa da han først ble sjef.
00:26
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.