I et intervju med Aftenposten langer næringslivstopp Inge K. Hansen ut mot styre, ledelse og hovedeier i Telenor.

Telenor-sjefens cv-surr og behandlingen av Vimpelcom-saken skader tilliten til at staten kan være eier sammen med private, mener Hansen.

- Toppsjefen, styret, bedriftsforsamling og hovedeier har vært opptatt av å skyve ansvaret fra seg og beskytte seg selv, sier Hansen.

- Selskapets toppsjef er sterkt svekket, helt usynlig utad og preges av cv-jukset. Selve håndteringen av den saken var katastrofal for Sigve Brekke, sier Inge K. Hansen til Aftenposten.

Inge K. Hansen er tidligere toppsjef i både Statoil og Aker Kværner. Han har nå en rekke styreverv og leder blant annet styrene i Arctic Securities, Core Energy, Norsun og Troms Kraft. Hansen er nestleder i Hydro-styret.

- Dolket i ryggen

Hansen er heller ikke imponert over Brekkes håndtering av Vimpelcom-saken:

-  Brekke dolket sin forgjenger Jon Fredrik Baksaas i ryggen, mener Hansen med henvisning til at Telenor avsluttet en konsulentavtale med Baksaas da Vimpelcom-bråket blusset opp.

Hansen sier han er overrasket over hver dag Brekke blir sittende som Telenor-sjef.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Inge K. Hansen, skriver han i en epost til Aftenposten.

«Jeg vil på det sterkeste avvise beskrivelsen av at jeg har dolket Fredrik Baksaas i ryggen. Beslutningen om å terminere konsulentavtalen med Jon Fredrik Baksaas ble tatt i fellesskap mellom Telenors styre og Baksaas», skriver han.

Han kan også forsikre om at korrupsjonsanklagene i Vimpelcom har vært på Telenors dagsorden gjennom hele 2015, og at det har vært lagt ned utallige timer for å håndtere denne krevende og komplekse saken.

Les også på DN.no onsdag:

LO splittes av pensjonsstrid

Spådde oljepris på 28 dollar fatet: Forutså oljeprisfallet

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.