Discovery og Canal Digital er enige om en ny avtale, elleve dager etter at tv-skjermene gikk i svart for en million seere.

Det betyr at Canal Digitals kunder får tilbake TVNorge og de 12 andre kanalene fra klokken ni torsdag morgen.

Canal Digital er eid av Telenor, mens TVNorge tilhører det børsnoterte amerikanske mediekonsernet Discovery Communications.

– Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut disse to ukene. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold. Spesielt glade er vi for å lande denne avtalen før søndagens tre store premierer, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, i en pressemelding.

Ragnar Kårhus er direktør for Telenor Broadcast og Canal Digital.
Ragnar Kårhus er direktør for Telenor Broadcast og Canal Digital. (Foto: Ida von Hanno Bast)
DN meldte igår at det var bevegelse i forhandlingene.

«Tap-tap»

Tapet av potensielt en million seere  har betydd at Discovery har tapt Milliontap for TVNorge-eier dn+ mens konflikten har pågått.

Canal Digital har tilbudt sine kunder Telenor tilbyr å betale strømmeabonnement på TVNorge men fått mye kjeft i kommentarfeltene på Facebook der mange har truet med å si opp.

Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i GroupM synes det er vanskelig å si hvem som har tapt mest.

- Det har vært en tap-tap situasjon for begge parter som de heldgivis nå er ute av. Det skjer like før TVNorge skal på luften med sine største formater  - «71 grader nord», «Helt perfekt» og «Neste sommer». Dette handler om denne våren skal lykkes eller ikke for Discovery og TVNorge, sier Thalberg.

- Hadde ikke dette løst seg nå, kunne det blitt veldig langvarig, tror Thalberg.

Han tror nå seerne fort finner tilbake til Discoverys kanaler.

Thalberg konstaterer at konflikten og de svarte skjermene hos en million Canal Digital-kunder har rammet tv-distributørens omdømme.

- Det har vært mye negative skriverier i det siste.

Populære programmer i reprise

Seere som har savnet «I kveld med Ylvis» og andre populære programmer hos TVNorge, vil nå få muligheten til å ta igjen det tapte. 

– Vi vil nå på ulike vis legge til rette for at seerne skal kunne ta igjen noe av det de ikke har fått sett mens kanalene har vært borte. TVNorge vil kjøre repriser på attraktivt innhold som har blitt sendt i februar. De store norske seriene vil også bli gjort tilgjengelig i arkivet i Canal Digital GO og T-We, sier administrerende direktør i Canal Digital Ragnar Kårhus.

En eller flere kaffekopper?

Discovery-sjef Harald Strømme sa da konflikten låste seg for 11 dager siden at han bare har bedt om en prisøkning tilsvarende en kaffekopp per kunde per år.

I praksis viste det seg at Pris for kaffekoppene: Inntil 300 mill. dn+

Nøyaktig hva partene er blitt enige om, er foreløpig ikke kjent.

Forhandlingsdirektør Harald Eide-Fredriksen i mediebyrågruppen Dentsu Aegis Network Norge la ut følgende melding på Twitter da løsningen var på plass:

«Og DERRR var kaffen klar! Og jammen har ikke #Discovery funnet frem noe gøtt attåt til kundene også... #kaffekopp»

TVNorge har trolig tapt flere millioner kroner som følge av konflikten.

Om de gjør det opp igjen med betingelsene i den nye avtalen gjenstår å se. Det er innkalt til pressekonferanse klokken 11.

Kundene betaler til slutt

All historikk peker på at det til slutt er kundene som vil få regningen for den nye avtalen som er inngått mellom Canal Digital og Discovery-kanalene.

Forbrukerombud Gry Nergård sier torsdag at hun – Jeg antar at det vil kunne komme en prisøkning .

Tirsdag presenterte Telenor sine resultater for fjerde kvartal 2015. De viser at inntektene øker både i Canal Digital Norges parabolvirksomhet og i Canal Digital Kabel.

Canal Digital mistet tre tusen satellittkunder, men økte likevel omsetningen i fjerde kvartal som følge av positive valutaeffekter.

Tallene for satellittvirksomheten gjelder hele Norden:

Canal Digital Kabel fikk tusen nye abonnenter i fjerde kvartal. Hver kunde bidro i snitt med en omsetning på 295 kroner kroner i måneden.

Dette nøkkeltallet kalles ARPU (average revenue per user).

I den norske kabelvirksomheten har tv-ARPU'en økt med 50 kroner per måned i løpet av de siste tre årene.

Det tilsvarer en økning på 20 prosent siden begynnelsen av 2013.

 

Amerikanske Discovery Communications legger frem sine resultater senere denne måneden.

Men historiske tall viser at den norske virksomheten har Har tjent penger som gress dn+ de siste årene.

Det til tross for at TVNorge, ifølge Harald Strømme, ikke har fått en krone mer betalt fra Canal Digital siden den forrige avtalen ble forhandlet i 2010.

Les portrettintervjuet med Harald Strømme midt i tv-krigen (+)

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @marcushusby og @bjorneckblad på Twitter

Les mer:

TV Norge taper to millioner kroner dagen

Snapper til seg tilhengere dn+

Plomberer TV-en for å slippe lisensen

Se Donald Trump som takker for seieren i New Hampshire og gratulerer Bernie Sanders

Trump: -Vi elsker dere, New Hampshire
Donald Trump takket for seieren i New Hampshire. Han gratulerte også Bernie Sanders, men gikk raskt på offensiven og angrep demokratenes vinner i delstaten.
01:05
Publisert:
 

 

Saken oppdateres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.