EU-kommisjonen trekker forslaget om å begrense roaming uten ekstra avgift til 90 dager, melder Financial Times fredag.

– I lys av tilbakemeldingene vi har fått, har presidenten gitt instruks om å trekke tilbake forslaget og utarbeide et nytt og bedre forslag, sier EU-kommisjonens pressetalsmann Alexander Winterstein, fiølge NTB.

– Forslaget var simpelthen ikke godt nok for ham, sier Winterstein.

Han sier EU-kommisjonens mål fortsatt er at roamingavgifter skal avskaffes fullstendig innen juni 2017.

EU-kommisjonen varslet allerede i fjor at den ville ha slutt på roamingavgiftene. Det betyr at mobiloperatører ikke skal ha lov til å kreve ekstra betaling for bruk av datatrafikk når man er i et annet EU-land. Med andre ord vil EU-kommisjonens president Juncker at det skal koste nøyaktig det samme å streame en video på mobilen på ferie i Spania som hjemme i Brussel.

Helomvending etter fire dager

Da detaljene ble lagt fram mandag denne uka, ble det likevel åpnet for å la mobilselskapene kreve ekstra betalt når folk roamer i utlandet mer enn 90 dager i året.

Forslaget om begrensninger møtte stor motstand hos noen forbrukerorganisasjoner, som hevdet at de hadde fått løfte om slutt på roamingavgiften, ikke bare for en tremåneders periode.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.