Svein Aaser trakk seg 30. oktober med umiddelbar virkning som styreleder i Telenor som følge av manglende tillit fra næringsminister Monica Mæland etter styrets håndtering av VimpelCom-saken.

Statsråd Monica Mæland hadde fått ny informasjon i Vimpelcom-saken som hun mente både hun selv og kontroll- og konstitusjonskomiteen burde fått tidligere, og hadde ikke lenger tillit til Aaser.

Siden har jakten på hans etterfølger pågått.

Gunn Wærsted (født 1955) er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør for Nordea Bank Norge. I sin karriere har Wærsted hatt en rekke leder- og direktørstillinger innen bank og forsikring, blant annet som administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen, Sparebank 1 Alliansen, konserndirektør i DNB og administrerende direktør i Vital Forsikring.

- Det var ikke et vanskelig valg å foreslå Gunn Wærsted, men det har vært en omfattende prosess å komme frem til en kandidat, sier Anders Skjævestad, leder av bedriftsforsamlingen og nominasjonskomiteen i Telenor ASA, til NTB.

Wærsted er styreleder i Petoro, og har tidligere hatt styreverv blant annet i Statoil, Statkraft og Ferd Holding. Wærsted er utdannet Master of Business and Administration (siviløkonom) fra Handelshøyskolen BI.

Vil ha en kvinne

Jakten på etterfølgeren til Svein Aaser startet umiddelbart, og det har vært store forventninger om at den nye Telenor-styrelederen vil bli en kvinne.

Næringsminister Monica Mæland (H) har ved flere anledninger tatt opp fraværet av kvinner i toppen av norsk næringsliv. Da Sigve Brekke ble ny konsernsjef i Telenor tidligere i år, møtte Mæland ham med: «Velkommen, selv om du ikke er kvinne»: Hodejeger: - Bare én som oppfyller alt dette

Gunn Wærsted har vært én av de aktuelle kvinnene som har blitt nevnt som mulig ny Telenor-styreleder.

- Wærsted er en av flere kandidater som ville gjort en svært god jobb som styreleder i Telenor, har leder i Stortingets næringskomité Geir Pollestad (Sp) tidligere sagt til DN.

DN har skrevet at «flere aktører i næringslivet med kjennskap til prosessene i Telenor-styret sier seg enig i at Wærsted er en sterk kandidat».

Gunn Wærsted selv ønsket da ikke å kommentere saken.

Behandler forslaget i morgen

Det er Telenors bedriftsforsamling som velger Telenors styreleder. Telenors bedriftsforsamling vil møtes for å behandle forslaget til ny styreleder den 17. desember 2015, skriver Telenor i en pressemelding.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Gunn Wærsted onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Varsler innstramming i flyktningpolitikken

- Å være konen til en politiker er noe helt annet enn å være politiker selv

- Kommer ikke til å savne Listhaug ett sekund

Se DNTV: Trump til DN: - Jeg elsker Norge!

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!
Ny tv-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush i natt. DN spør Trump om de stadig tøffere angrepene fra Bush. «Han må gjøre det. Han gjør det så dårlig på målingene. Jeg ville gjort det samme», svarer Trump.
01:27
Publisert: