Bedriftsforsamlingen i Telenor har i ettermiddag valgt Gunn Wærsted (60) til ny styreleder. Hun tiltrer 14. januar.

- Nominasjonskomiteen har gjennomført en grundig vurdering av mulige kandidater til vervet som styreleder i Telenor ASA.  Gunn Wærsted har solid leder- og styrekompetanse og strategisk erfaring som vil bidra til å videreutvikle Telenor som et av verdens ledende mobilselskaper, sier Anders Skjævestad, leder av Nominasjonskomiteen og Bedriftsforsamlingen, i en pressemelding.

Gunn Wærsted er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør for Nordea Bank Norge. I sin karriere har hun hatt en rekke leder- og direktørstillinger innen bank og forsikring, blant annet administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen, Sparebank 1 Alliansen, konserndirektør i DNB og administrerende direktør i Vital Forsikring.

Wærsted er styreleder i Petoro, og har tidligere hatt styreverv blant annet i Statoil, Statkraft og Ferd Holding. Wærsted er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

- Vil ta meg tid til å bli godt kjent

- Telenor er et av verdens ledende mobilselskaper med 200 millioner kunder i 13 markeder, inklusive en sterk posisjon i det viktige norske hjemmemarkedet. Jeg ser frem til å bidra til å videreføre Telenors fantastiske vekst og verdiskapning. Som ny styreleder vil jeg sette meg grundig inn i de ulike muligheter og utfordringer selskapet står overfor, samt ta meg tid til å bli godt kjent med styret, ledelsen og selskapet, sier Gunn Wærsted i pressemeldingen.

Les også:

Kronen styrkes  

Norges Bank holder renten uendret

Her er punktene som viser hvor USA-renten er på vei

- En historisk dag

Se DNtv: Slik lager du hjemmegym

Gjør januartreningen enklere: Slik lager du hjemmegym
02:09 Min
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.