- Jeg er veldig fornøyd med å fremlegge et kvartal med rekordhøy omsetning og margin. For første gang oppnådde vi driftsresultat før avskrivinger på over ti milliarder kroner, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor da han la frem Telenors tredje kvartals tall på Fornebu.

Han la vekt på at omsetningen nådde rekordhøye 27,7 milliarder i tredje kvartal.

- Vår strategi er internett til alle, sa Baksaas og viste til en økning i datatrafikken.

180 mill. abonnenter

Telenor oppnådde et driftsresultat på 23 millioner av en omsetning på 1089 millioner kroner. For ett år siden var tilsvarende resultat 108 millioner.

Telenor fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) før andre poster på 10,3 milliarder kroner i andre kvartal 2014, sammenlignet med 9,6 milliarder kroner i samme periode året før.

- I tredje kvartal fortsatte vi å bedre lønnsomheten og drive omsetningsvekst, og vi leverer det beste kvartalet noensinne målt i ebitda og operasjonell kontantstrøm. Vi fikk 3,4 millioner nye mobilabonnementer i perioden, drevet av solid kundevekst i India, Bangladesh, Malaysia og i vårt nyeste marked Myanmar, sier Baksaas i en pressemelding om selskapets kvartalsrapport onsdag.

Det var på forhånd ventet en ebitda før andre poster på ti milliarder kroner, ifølge gjennomsnittet av 11 estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Databruken øker fortsatt

Telenors norske virksomheten økte omsetningen med seks prosent i kvartalet til 6675 millioner kroner og oppnådde driftsmarginen før avskrivninger på 46 prosent.

- Den norske virksomheten har en veldig sterk vekst, sa Baksaas.

Baksaas viser til at noe av årsaken til det er økt databruk.

Men den norske virksomheten må kutte kostnader.

- Vi har et mål om redusere kostnadene i den norske virksomheten med 800 millioner kroner i 2015.

Baksaas viser til at Telenor Norge mister Tele2 som nettleiekunde som gir et inntektststap på over en halv milliard kroner samt at telemyndighetene har satt ned prisene selskapene får når de mottar samtaler fra konkurrentene.

I Norden er det den danske virksomheten som sliter.

- Vi må fortsette å få ned kostnadene i Danmark, sa Baksaas.

180 mill. abonnenter

Telenor fikk en ujustert ebitda på 10.163 millioner kroner i tredje kvartal 2014 sammenlignet med 9.465 millioner kroner i samme periode året før. Det var ventet en ebitda på 9.974 millioner kroner.

Driftsinntektene ble 27.685 millioner kroner i kvartalet (25.953), mens det var ventet driftsinntekter på 27.311 millioner kroner.

Nettoresultatet ble 3.559 millioner kroner (4.675), mot ventet 3.241 millioner kroner.

- Vi fortsetter våre anstrengelser for å drive lønnsom vekst fra økt internettbruk. Av vår totale kundemasse på nærmere 180 millioner abonnenter, er omtrent 29 prosent aktive internettbrukere. For å utnytte dette vekstpotensialet vil vi fortsette å tilby rimelige og relevante tjenester, for dermed å stimulere til økt etterspørsel og drive lønnsom vekst i dataforbruk, sier Baksaas.

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.