Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styret i Telenor ASA har i fellesskap blitt enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale med styret med umiddelbar virkning, opplyses det i en melding.

Baksaas har også informert styret om at han frasier seg retten til bonus for 2015.

- Den siste utviklingen i den pågående etterforskingen av VimpelCom har gjort min rolle som strategisk rådgiver for styret i Telenor krevende. Jeg har dedikert min karriere til Telenor og synes denne situasjonen er svært beklagelig, kompleks og trist for selskapet, sier Baksaas.

- Det er viktig at Telenor og Telenors styre får handlingsrom til å håndtere situasjonen på best mulig måte. Jeg håper min avgjørelse vil bidra til dette, og ønsker det beste for Telenor og alle selskapets ansatte, sier han.

Baksaas gikk av som konsernsjef i Telenor i august i år, etter 13 år. I tiden etter dette har Baksaas vært strategisk rådgiver for styret, rapporterende til styrets leder.

- Selv om det er VimpelCom som er under etterforsking, og Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne, har det blitt stilt spørsmål om hvilken informasjon Telenor har hatt om påstått korrupsjon i VimpelCom, sier fungerende styreformann Frank Dangeard i Telenor ASA i meldingen.

- Jeg er fornøyd med at styret og Baksaas i fellesskap er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale, sier Dangeard

Baksaas beholder sin avtalefestede aksjetildeling, knyttet til selskapet langsiktige incentivprogram (LTI-aksjer) for 2015, heter det i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om Telenor og Vimpelcom-saken:

- Han har ikke noe å skjule

Telenor-topper «fredes» i ekstern gransking

– Vi burde solgt i 2012 dnPlus

Se DNTV: Telenorsaken på fem minutter

Telenorsaken på 5 minutter
DNs Marte Ramuz Eriksen forklarer hva saken dreier seg om
05:08
Publisert: