Nesten dobbelt så mange, 24 prosent, synes Mæland har gjort en dårlig jobb, viser en måling Ipsos MMI har utført for Dagbladet. 39 prosent svarer «middels», mens 25 prosent sier «vet ikke».

Geir Pollestad (Sp), som leder Stortingets næringskomité, mener Mæland har skapt stor fallhøyde for seg selv gjennom utsagn om at den forrige regjeringen ikke brydde seg om kvinneandelen i ledelsene av statlige og delstatlige selskaper. I tillegg mener han det er etterlatt et uryddig inntrykk av hva statsråden faktisk visste om ansettelsesprosessen.

– Det er en ganske komplisert sak å forholde seg til, men inntrykket utad er av en statsråd som har sagt noe og visst og gjort noe annet. Det er på en måte det verste en statsråd kan gjøre, sier Pollestad.

Mæland har ikke ønsket å uttale seg om målingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mæland presset i Stortinget: - Jeg har fortalt det som var sant hele tiden

 
Mæland: Uhørt å gripe inn overfor Telenor