Telenor gjorde det svakere enn ventet i årets andre kvartal, viser kvartalsrapporten som selskapet la frem onsdag morgen.

Selskapet fikk et driftsresultat før ned- og avskrivninger og andre poster på 10,6 milliarder kroner i andre kvartal 2015, sammenlignet med 9,5 milliarder kroner i samme periode året før.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 10,8 milliarder kroner, ifølge gjennomsnittet av ti estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene ble 30,2 milliarder kroner i kvartalet, mens det var ventet driftsinntekter på 30,3 milliarder kroner.

- Lønnsomheten er fortsatt solid, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding fra Telenor onsdag.

Venter vekst

Han venter fortsatt vekst og fastholder selskapets utsiktskommentarer for 2015.

Selskapet venter en organisk inntektsvekst på mellom fem og syv prosent i år.

- Basert på resultatene i første halvdel av 2015 og forventninger for resten av året, opprettholder vi utsiktene for 2015, sier Baksaas.

I meldingen opplyser selskapet at de siste kvartalenes mobiltrender i Norge har vedvart i de tre månedene frem til juni.

Nå er det kun én ting som virkelig drar opp Telenors inntekter i Norge: Kundenes databruk har mer enn doblet seg sammenlignet med andre kvartal ifjor, og det har resultert i en omsetningsvekst på mobiltjenester på seks prosent.

Den økende databruken er støttet av en sterk vekst i 4G dekning og 4G mobiltelefoner, ifølge selskapet.

- Vi fortsetter å bygge ut 4G nettet over hele landet med mål om å dekke 95 prosent av befolkningen innen slutten av året, sier Baksaas.

I forrige kvartal leverte selskapet sin høyeste omsetning noensinne.

I tillegg til virksomheten i Norge er Telenor mobiloperatør i en rekke land i Europa og Asia. Blant selskapets nyeste satsinger er Myanmar.

- I Myanmar fortsetter resultatene å overgå våre forventninger. I juli passerte vi 10 millioner abonnenter. Sterk etterspørsel etter tale og datatjenester fortsetter å øke både inntekter og lønnsomhet. I dette kvartalet har vi bygd ut nettverket ytterligere, og innen utgangen av juni dekket vi 213 av totalt 330 storkommuner, sier Baksaas.

Brekke tar over

Fra 17. august er det Sigve Brekke (55) som overtar rollen som ny konsernsjef.

Den tidligere Telenor Asia-sjefen har av media lenge blitt trukket frem som kronprins i selskapet, og var en av favorittene til å ta over sjefsstolen, da styret i Telenor-konsernet utnevnte ham til ny toppsjef i mai tidligere i år.

Brekke har uttalt at han vil kapitalisere på etterspørselen innen internettjenester når han tar fatt på de nye arbeidsoppgavene i august.

- Jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte, sa han i mai.

Telenor asa

Alle tall i millioner kroner. Ventet

Les også: Svake tall fra motivasjonsguru

Testet «englenes» kostholds- og treningsregime - fikk sjokk

Bellona mener det er store oppgaver på norsk sokkel(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.