Styret i Telenor-konsernet har utnevnt Sigve Brekke (55) til ny konsernsjef. Han overtar stillingen etter Jon Fredrik Baksaas, og vil tiltre som konsernsjef 17. august 2015.

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Årslønnen vil være på 5,9 millioner kroner.

Den tidligere Telenor Asia-sjefen har av media lenge blitt trukket frem som kronprins i selskapet, og har vært en av favorittene til å ta over sjefsstolen.

Les også: Næringsministeren ber Telenor lete etter kvinnelig toppsjef

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonal erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier Svein Aaser, styreleder i Telenor-konsernet.

Solid lønnspakke

I tillegg til den solide årslønnen vil Brekke ta del i Telenor langtids insentivprogram, som vil utgjøre 30 prosent av den årlige grunnlønnen. Den maksimale årlige bonusen vil kunne utgjøre 50 prosent av den årlige grunnlønnen.

Brekkes eksisterende pensjonsavtale videreføres men pensjonsgrunnlaget får en øvre grense på 5 millioner kroner.

Hans avtalefestede pensjonsalder er 65 år.

Brekke sier selv det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor. Nå vil han kapitalisere på etterspørselen innen internettjenester, sier han i meldingen.

- Jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte, sier Brekke, som også har omtalt nyheten på nettstedet Twitter:

 

- Dette er en stor jobb. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste. Jeg er veldig takknemlig å ha vært en del av Jon Fredrik Baksaas team. Det har vært en fantastisk reise, sier Brekke til DN og peker på selskapets logo.

- Hver dag er det over en milliard mennesker som ser denne logoen. Å være med i en bransje å forandre folks liv er interessant.

- Har du hobbyer?

- Å holde seg litt i form og lære folks kultur.

- Men han er blitt litt dårlig til å gå på ski, skyter Baksaas inn.

Baksaas, som leverer stafettpinnen til Brekke i høst, mener styret har valgt riktig person.

- Han har stor entusiasme og står hardt på. Kan stå opp klokken 5.30 om morningen og reise fra by til by. Dette kommer til å gå bra, sier Baksaas

En av de viktigste industrilederne

Den nye konsernsjefen overtar etter Jon Fredrik Baksaas som fratrer etter 13 år som konsernets øverste leder.

- Jon Fredrik Baksaas har internasjonalisert Telenor og bygget opp konsernet til å bli et telekomselskap i verdensklasse og en velkjent internasjonal merkevare med norske røtter. Fredrik er uten tvil en av de viktigste industrilederne i nyere norsk tid, sier Aaser.

I september 2014 fikk Baksaas forlenget topplederavtalen med ytterligere ett år, frem til 2015. Konsernstyret i selskapet satte da igang en omfattende rekrutteringsprosess med eksterne og interne kandidater.

Baksaas vil fortsette som rådgiver for styret  til utgangen av 2016 og sitte som styreleder i GSMA,mobiloperatørenes globale industriorganisasjon.

 

Les også:Har de mest fornøyde kundene

Må bruke 80 prosent færre poser

Slik vil hun knuse magefettet ditt(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.