- Det er riktig at Sigve Brekke ikke har en grad fra Høyskolen i Bø, skriver informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Dagens Næringsliv.

Bladet Kapital skriver torsdag at Telenor-sjef Sigve Brekke i ti år påberopt seg en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark - tidligere Telemark Distriktsskole. Finanstidsskriftet viser til opplysninger fra skolen, og hevder at det hele var en bløff. 

Hukommelsen bedret

I saken svarer Sigve Brekke at opplysningene er feil, og at han har en grad.

- Ja, ja. Jeg har det. Nå husker jeg ikke det er så lenge siden. Jeg tror det var høyskolekandidat, sier Brekke til Kapital.

Nå er hukommelsen blitt bedre.

«Han tok 38 av de 40 vekttallene som kreves for å være en Høyskolekandidat ved skolen, og mangler en seminaroppgave som ville gitt ham de to siste vekttallene.  Grunnen til at Brekke ikke skrev denne oppgaven var at han ble svært engasjert i politikken den gangen for over 30 år siden, og prioriterte det politiske arbeidet.», skriver Lessum i e-posten til DN torsdag morgen.

Kapital skriver at saken er ekstra spesiell ettersom Brekke, da han som statssekretær i 1996 søkte om et forskningsopphold på Harvard, hevdet han å være «høyskolekandidat». Denne tittelen har han aldri hatt, ifølge finanstidsskriftet, som igjen viser til opplysninger fra skolen.

- Jeg innser i etterkant at dette var en uheldig formulering, og at jeg heller skulle ha skrevet kurs fremfor grad. Det hører uansett med til historien at jeg fikk avslag på denne søknaden, nettopp fordi mine akademiske kvalifikasjoner var for svake, sier Sigve Brekke i en pressemelding.

Beklager

«Brekke beklager at han har vært upresis, og vi skal korrigere de stedene der det feilaktig har vært oppført at han har en grad fra Bø. Dette er Telenor og Brekke selv allerede i gang med å rydde opp i. Det er viktig å påpeke at studiene fra Bø ikke har vært utslagsgivende for verken at Brekke kom inn på Harvard, eller for hans mangeårige karriere i Telenor i ulike lederstillinger helt fram til dagens posisjon som konsernsjef», ifølge Telenors informasjonssjef.

Graden skal ha vært ført opp på Brekkes CV fra 2004 til 2014 - mens han hadde sjefsjobber for Telenor i Asia.

- Jeg har aldri forsøkt å fremstå med en tyngre akademisk bakgrunn enn den jeg faktisk har. Studiene i Bø fra 1982 til 1984 ble gjennomført da jeg trodde jeg skulle drive skogsdrift på familiegården. Men karrieren min tok en annen vei da jeg for 30 år siden ble politisk engasjert og lot studiene ligge på vent mens oppgaver i AUF ble prioritert. Jeg hadde en fin tid som student på høyskolen i Bø, men jeg må nok innrømme at disse studiene ikke har vært av særlig betydning for min videre karriere. Det er erfaringene fra AUF, perioden som statssekretær og studiene ved Harvard som la grunnen for min karriere i Telenor, og det er mine resultater fra lederstillinger i Telenor som er grunnen til at jeg i dag er betrodd oppgaven som selskapets konsernsjef, sier Sigve Brekke.

Fjernet bachelorgraden fra CVen mellom 2014 og 2015:

PÅBEROPTE SEG BACHELORGRAD: Faksimle fra Dtacs årsrapport 2014. Her står Sigve Brekke oppført med en bachelorgrad han aldri har hatt.

 

FJERNET BACHELORGRAD. På Telenors hjemmesider står ikke konsernsjef Sigve Brekke i 2015 oppført med bachelorgraden fra Høgskolen i Telemark. Overfor Kapital hevdet han likevel at han hadde graden, før Brekke torsdag vedgir overfor DN at likevel ikke har fullført utdannelsen. Faksimile fra Telenors hjemmeside.

Les også:

Rekordhøy pris for asiatisk leilighet  

- Hvis drivkraften er at du vil bli rik eller egen sjef, vil du ikke lykkes

Slik vil Røkke bremse oljenedturen

Se DN TV: Sigve Brekke nekter juks

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.