Men dagens store overraskelse er at telekomselskapet skriver ned India-operasjonen med totalt 2,9 milliarder kroner. Selv om selskapet fikk 1,5 millioner nye abonnenter i India i kvartalet, er det ikke nok til å få milliardsatsingen på rett kjøl. Med nedskrivninger på totalt 2,9 milliarder kroner i kvartalet blir det stadig klarere at India ikke har utviklet seg som Telenor hadde håpet. Omsetning per bruker (ARPU) faller også åtte prosent i kvartalet til 90 rupi.

For konsernet som helhet rapporterte Telenor inntekter i første kvartal på 33 milliarder kroner. Veksten i abonnement- og trafikkinntekter fra mobilvirksomheten endte på seks prosent, mens totalinntektene ble påvirket av lavere salg av mobiltelefoner og fallende inntekter fra fastnettprodukter.

Telenor skriver i rapporten at de fastholder sin guiding.

Handelsbanken Capital Markets skrev i en oppdatering 15. april at de ventet en organisk topplinjevekst på to prosent, høyere inntekter fra tjenester, men at sammenligningen av salget av telefoner blir tøff på grunn av iPhone-lanseringen i fjor.

Meglerhuset trakk frem at en beslutning rundt videre drift i India er nøkkelen for verdsettelsen.

Organisk vekst

Førstekvartalsrapporten viser at konsernet rapporterer om fem prosent organisk ebitda-vekst (resultater før finans, skatt, nedskrivninger og avskrivninger) og to prosent organisk vekst. Kontantstrømmen fra dirften var mer seks milliarder kroner.

Ebitda endte på 11.685 milliarder kroner, opp fra 10.795 milliarder i samme kvartal i fjor.

Telenor var på forhånd ventet å å legge frem ebitda før andre poster på 11,13 milliarder kroner for første kvartal 2016 av driftsinntekter på 33,13 milliarder kroner, ifølge estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans fra ti analytikere.

Resultatet før skatt endte på 4.256 milliarder kroner, mens det var ventet et resultat før skatt ventes til 5,42 milliarder kroner, mens nettoresultatet ventes å bli 2,98 milliarder kroner.

Positiv overraskelse i Bangladesh

Markedet var på forhånd kjent med resultatene fra flere av Telenors store asiatiske datterselskaper.

  • Det thailandske datterselskapet Dtac leverte resultater som var noe bedre enn ventet. Selskapet opprettholdt målsetningene for 2016, og abonnements- og trafikk-inntekter like eller litt høyere enn i 2015, ifølge TDN Finans.
  • Det malaysiske mobilselskapet Digi fikk et resultat fra kjernedriften som var noe lavere enn ventet. Digi gjentok forventningene for året, som er inntekter og inntjening på nivå med 2015, ifølge TDN.
  • Grameenphone i Bangladesh leverte tall som var langt bedre enn ventet.

Telenor rapporterte onsdag at Myanmar oppnådde positiv kontantstrøm etter syv kvartalers drift. Samtidig skriver selskapet at det har forbedret sin markedsposisjon i landet ytterligere.

Blandet bilde

I Norge fortsatte abonnement- og trafikkinntektene å øke, mens totalinntekten falt som et resultat av lavere inntekter fra fastnettsvirksomheten, lavere priser på samtrafikk og fall i salget av mobiltelefoner.

Konsernsjef Sigve Brekke opplever kun kundevekst i Asia og i Danmark. I land som Norge, Sverige, Ungarn, Bulgaria og Serbia/Montenegro er er kundemassen fallende med flere 10.000 i hvert land.

Totalt økte selskapet antall kunder med 5,4 millioner, og har nå 208 millioner. Størst vekst har selskapet i Pakistan og i Myanimar på tilsammen fire millioner kunder.

Skriver opp Vimpelcom

Telenor skrev i kvartalet opp verdien på sin aksjepost i Vimpelcom med hele 4,4 milliarder kroner, etter at Vimpelcom-aksjen steg på Nasdaq-børsen i New York. Telenor har sagt at andelen deres i Vimpelcom er til salg. Aksjene verdsettes i regnskapet pr mars til 20,5 milliarder kroner, eller 4,26 dollar per aksje, men aksjen har falt til 3,74 dollar siden utgangen av første kvartal. I 2015 tok Telenor til sammen nedskrivninger på 5,5 milliarder kroner på Vimpelcom-posten.

Analytikerne har i gjennomsnitt et kursmål på 147 kroner på Telenor-aksjen, varierende mellom 110 og 172 kroner. Før fjerdekvartalsrapporten var snittet 164 kroner, varierende mellom 111 og 191 kroner.

Telenor

 

 

 

Fått med deg denne?

Investorer begynner å kjøpe oljeservice-aksjer og oljeprisen ser ut til å ha stabilisert seg
Men oljeselskapene fortsetter å kutte for fullt. Det er ingen som tror man kan lene seg tilbake og hvile på laurbærene og la oljeprisen gjøre jobben, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
02:20
Publisert:

Sætre om nedgangen: - Veldig svake markedsforhold
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre sier resultatet til Statoil er preget av svake markedsforhold, men at resultatet hadde vært mye verre om det ikke hadde vært for bedret drift og mindre driftskostnader i selskapet.
02:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.