Fredag i forrige uke meldte Telenor at det har solgt 142,5 amerikanske depotaksjer i Vimpelcom. Selskapet opplyste at det får inn fire milliarder kroner på salget.

Nå melder Telenor at det tar et tap på totalt tre milliarder kroner i tredje kvartal, i forbindelse med salget av Vimpelcom-aksjene.

Nettoprovenyet på fire milliarder vil inngå i Telenors kontantstrømoppstilling for tredje kvartal 2016, opplyser selskapet.

Omklassifiseringen til resultatregnskapet vil ikke påvirke den totale egenkapitalen i Telenor, heter det.

Bakgrunn: Telenor får inn fire milliarder kroner på Vimpelcom-salg

Telenor kunngjorde 5. oktober ifjor at selskapet ønsket å selge sine aksjer i Vimpelcom

Like etter at Sigve Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom gjorde imidlertid salgsprosessen vanskelig. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på "full steam". Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

Følg markedet med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: