For om lag to uker siden varslet Telenor at selskapet vil innføre global minstestandard for betalt fødselspermisjon til kvinnelige ansatte.

Dette var et tiltak for å øke mangfoldet i selskapet, og for å få flere kvinner i lederstillinger.

- Som et initiativ for å tiltrekke, beholde og videreutvikle de kvinnelige ledertalentene innfører vi minimum seks måneders betalt permisjon ved fødsel for kvinnelige ansatte verden over, sa konsernsjef Sigve Brekke i en melding.

Mandag ble det kjent at Telenor gjør endringer i konsernledelsen.

Den nye konsernledelsen består av 21 personer, kun tre av dem er kvinner.

-  Antall kvinner i den nye ledergruppen er den samme som tidligere. Ved å inkludere mobilselskapene i den nye ledelsen blir det synligere at disse fortsatt ledes av menn, sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor til DN.

Han peker på at Telenor arbeider med å få flere kvinner inn i lederstillinger.

- Vi må fortsette arbeidet i alle ledd i organisasjonen for å øke kvinneandelen i lederstillinger. Dette arbeidet er en prioritert oppgave hos Telenor fremover, sier Mandeleid.

De tre kvinnene er Wenche Agerup, Berit Svendsen og Ruza Sabanovic.

Wenche Agerup er ansatt som konserndirektør med ansvar for samfunnskontakt. Agerup har konserndirektør for stabs- og støttefunksjoner og juridisk direktør i Norsk Hydro fra 2010 til 31. desember 2014. Agerup ble i august valgt inn som styremedlem i Statoil. Agerup er også styremedlem i Oslo Børs Holding VPS/Oslo Børs ASA og seismikkselskapet TGS.

Berit Svendsen er konserndirektør og leder for Telenor Norge. Svendsen har jobbet i Telenor siden 1988, og er utdannet sivilingeniør ved NTNU. Hun har tidligere vært konserndirektør for teknologi. Svendsen har også vært sjef for Telenor fastnett Norge. Svendsen er styremedlem i DNB og Bisnode.

Ruza Sabanovic er ansatt som konserndirektør for teknologi, og har hatt denne stillingen siden juli 2014. Sabanovic er utdannet sivilingeniør ved universitetet Belgrade i Serbia. Sabanovic har vært ansatt i Telenor siden 1996. Hun har jobbet i Telenor Montenegro og som direktør i Telenor India. Sabanovic er utdannet sivilingeniør ved universitetet Belgrade i Serbia. Fra 1994 til 2008 underviste Sabanovic ved universitetet i Montenegro.  

- Økt mangfold

Da den nye konsernledelsen ble offentliggjort mandag understreket konsernsjef Sigve Brekke i Telenor viktigheten av å ha en internasjonal ledelse.

«Ved å utnevne ni konserndirektører som ikke har bakgrunn fra Norge, speiler den nye konsernledelsen også Telenors internasjonale tilstedeværelse», heter det i meldingen.

- Det er en ledergruppe med 21 mennesker. Det vi har fått til i den nye konsernledelsen er å øke mangfoldet betraktelig. Vi har fått inn ni konserndirektører som har en bakgrunn som ikke er norsk, sier Mandelid til DN.

«For lite interesse»

Professor Hege Skjeie i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo mener peker på at alle norske arbeidsgivere, ifølge likestillingsloven, har plikt til å drive et aktivt likestillingsarbeid.

- Det er altfor lite offentlig interesse og støtte til konkret likestillingsarbeid i norske bedrifter i dag, sier hun til DN.

Ifølge Skjeie er det svært viktig å vite hvordan likestillingsplikten bedriftene har blir ivaretatt i ulike virksomheter.

- Det blir viktig å finne ut hvordan Telenor konkret arbeider med ledelse, hvilke metoder de bruker, hvem de er inspirert av og hva de lærer av slikt arbeid. Hva de konkret gjør for å evaluere dette arbeidet, når eller om de opplever at de ikke lykkes, understreker professoren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Her leverer avisbudet frokost på døren

Tror prisene vil falle mer enn ventet

Se DNTV: Se sykehuset i 3D

Se sykehuset i 3D
Sykehuset i Østfold har utviklet et dataprogram som gir de ansatte mulighet til å bli kjent med den nye arbeidspalssen før den åpner.
00:57
Publisert: