Telenor opplyser at Rajeev Sethi blir ny administrerende direktør i datterselskapet i Bangladesh, Grameenphone, og at Vivek Sood får tilsvarende rolle i Uninor i India. Sethi har vært markedsdirektør i Uninor, mens Sood har vært administrerende direktør i Grameenphone.

Telenor opplyser at Morten Karlsen Sørby går av som administrerende direktør i Uninor grunnet sykdom i nær familie og vil gå inn i en ny, fremtidig stilling i Telenorkonsernet.

Uninor har utnevnt Upanga Dutta som ny markedsdirektør.

90 millioner mobilkunder

Ved å engasjere nye toppledere i selskapene ønsker Telenor å stimulere til videre vekst og styrke sin kundeposisjon i disse markedene.

- Både Grameenphone og Uninor opplever for tiden god vekst i sine markeder og begge er godt i gang med å levere på den strategiske ambisjonen om internett for alle, sier Sigve Brekke, konserndirektør og sjef for Telenor i Asia, i en kommentar.

- Sett under ett representerer disse to selskapene nærmere 90 millioner mobilkunder. Grameenphone er en klar markedsleder i Bangladesh mens Uninor stadig kaprer nye markedsandeler i India, sier han.

Lang erfaring

Sethi har vært markedsdirektør i Uninor de seneste to årene og har også ledet selskapets største region, Uttar Pradesh East, i tre år, opplyses det.

Den nye Grameenphone-sjefen har langvarig erfaring fra informasjonsteknologi - og telekommunikasjonsbransjen, inkludert ledende roller i selskaper som Vodafone, HP, Hutchison Telecom og Asian Paints. Han har en MBA i markedsføring, finans og drift fra Indian Institute of Management i Lucknow.

Sood har i snart to år vært toppsjef i Grameenphone, den største mobiloperatøren i Bangladesh. Gjennom disse to årene har Grameenphone styrket sin markedsposisjon og finansielle slagkraft.

Selskapet passerte nylig 50 millioner kunder, som den første forretningsenheten i Telenorkonsernet. Sood var tidligere finansdirektør i Uninor og har mer enn 20 års erfaring fra lederroller i selskaper som Tata AIG Life Insurance, Hutchison Telecom, Tupperware India og Hindustan Lever Limited (Unilever).

Alle endringene er effektive fra og med 1. desember, men Karlsen Sørby vil forbli en rådgiver til toppledelsen i Uninor frem til 1. januar 2015.

Les også:
DNB-rådgiver: - Hele opplegget stinker
Sponser Neil Youngs mp3-utfordrer
Krangler om hva som er en «flink nok» lærer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.